2024. április 25., csütörtök
DAVIS-KUPA

Magyarország a világcsoportban!

Már az is szép teljesítmény volt, hogy a magyar válogatott a Davis-kupa zónadöntőjében legyőzte Szlovákiát, és bejutott a világcsoport minősítőjébe. Annak a meccsnek Fucsovics Márton volt a hőse, hisz nyert Kovalik és Kližan ellen, és részt vállalt a páros győzelméből is. Wimbledon volt ifjúsági bajnoka itt nem állt le, a hétvégén Budapesten megismételte a pozsonyi teljesítményt, verte Rubljovot és a sorsdöntő egyesben Hacsanavot, és a párost is győzelemre vitte az oroszok ellen. A magyar válogatott ezzel ott van a 16 legjobb között, a következő idényben a világcsoportban játszhat, ami eddig csak kétszer sikerült, 1994-ben és 1996-ban, amikor a csapat gerincét Noszály Sándor és Krocskó József alkották.

A minősítőn még Horvátország, Németország, Kazahsztán, Svájc, Hollandia, Kanada és Japán jutott túl.

A döntőben november 24-e és 26-a között Franciaország Belgiumot fogadja, amely nem kis meglepetésre a harmadik napon megfordította az ausztrálok elleni meccset. Miután David Goffin nyert Nick Kyrgios ellen, Steve Darcis is felülmúlta a JohnMillman helyett csapatba állított Jared Thompsont. Belgium két éve is döntős volt, amikor a britektől kapott ki.

A nagyszerű hetet Babos Tímea sajnos nem koronázta serleggel. A legjobb magyar teniszezőnő a québeci döntőben egy breakkel nyerte az első játszmát a belga Alisonvan Uytvanck ellen, a másodikban pedig 1:0-s vezetésnél hat alkalmat hagyott ki, hogy ismét elnyerje ellenfele adogatását. Ezután fordulat következett, a belga lány kerekedett felül, és pályafutása első WTA-döntőjében győzni tudott. Az új pontokkal Babos 10 helyet javított, és egészen megközelíti a legjobb 50-et.