2024. április 19., péntek

Szövetségben váltanák le Orbánt

Botka László bírálta azokat, akik kormányváltás helyett saját túlélésükért harcolnak

Legyőzhetjük Orbán Viktort, és megfordíthatjuk a magyarok sorsát – mondta Botka László szombaton Budapesten. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint a kormányváltást akaróknak szövetségre kell lépniük. Szeged polgármestere az MSZP-választmány ülésén azt mondta, ütött az óra, hogy egy „nagy lépést tegyünk előre" a szabad Magyarország felé, és ütött Orbán Viktor uralmának utolsó órája is – fogalmazott. „Helyrehozzuk mindazt, amit az elmúlt 16 évben a politikusok elrontottak” – hangoztatta. A politikus szólt arról is, hogy úgy tűnik, nem minden ellenzéki párt akarja leváltani a kormányt, hanem saját politikai túléléséért küzd. Ha valóban a kormányváltás lenne a céljuk, akkor azzal is tisztában lennének, hogy ez csak és kizárólag szövetségben lehetséges.

Botka László szerint aki nem hajlandó részt venni a szövetségben, aki még tárgyalni sem hajlandó, az nem akarja valójában, hogy „Orbán és bandája 2018-ban megbukjon”. Ezek a pártok és politikusok mondhatnak bármit, „színészkedhetnek reggel, délben és este”, bújhatnak párthatározat mögé, a lényeg ugyanaz: nem hisznek a győzelemben – közölte.

Botka László szerint két dolgot tehet Magyarországon az, aki kiábrándult: vagy elmegy külföldre, vagy megadja magát. Elmondta, azoknak, akik elmenekültek innen, Orbán nem engedi meg, hogy szavazzanak, helyettük a határon túli magyarokat akarja lekenyerezni, akik a saját bőrükön még nem érezték meg „népnyúzó politikáját”. Megerősítette, hogy közös listát, közös egyéni jelölteket, közös programot és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a baloldalon.