2024. március 29., péntek

Ítéletidő söpört végig Szerbián, Belgrádban sérültek is vannak

Viharos erejű széllel és zivatarral kísérve ítéletidő söpört végig ma Szerbián. A szél a városokban letépte a fémtetőket, vitte a szemeteskukákat, fákat, és közlekedési jeleket döntött ki. A Beta ügynökség jelentése szerint Borcsán sérültek is vannak.

Erős viharral és gyenge esővel kísért ítéletidő sújtotta ma Belgrádot, ami Borcsa településen áramszünetet és közlekedési fennakadásokat okozott.

Az elsősegély-szolgálatot Borcsán, Újbelgrádban és Zimonyban riasztották.

Borcsán egy ötéves gyerek sérült meg, akinek a fejére esett egy letört faág. A Sürgősségi Osztályra szállították, állapota stabil. 

Az elsősegély-szolgálatot egy másik esetre is kihívták, amikor egy borcsai lakos fejsérülést szenvedett a szél által becsapott ablaktól. Újbelgrádban a rázuhant kapu okozott sérülést egy polgárnak, Zimonyban letört faág okozott sérülést egy lakosnak.

A Beta riporterének a jelentése szerint a szél bádogtetőket vitt, amik akadályozták a közlekedést, leszaggatták a villanyvezetéket, ami áramszünetet okozott.

Szemtanúk állítása szerint egy bádogtető személygépkocsira zuhant, amelyből két sérültet szállítottak el a mentők. A szél cserepeket vitt és szórt a járművekre, a házakra.

Szabácson tető nélkül maradt az autóbusz-állomás közelében levő négyemeletes épület, az egyik városrész pedig villanyáram nélkül van.