2024. április 24., szerda

Tűzifa a hajdújárási Lurkóháznak

A Soroptimist International Club szabadkai egyesülete a múlt hétvégén jótékonysági sportnapot tartott a Đorđević-szálláson. A rendezvényen a résztvevők főzhettek, versenyezhettek és játékokon vehettek részt. Az összegyűjtött pénzt a hajdújárási Lurkóháznak adományozták.

A Soroptimist International Club több jótékonysági tevékenységet is folytat, főleg nőkkel, gyermekekkel és államilag nem támogatott intézményekkel foglalkozik. Évente három tradicionális programjuk van, júniusban a Séta a gyerekek mosolyáért a kiserdőben, ezt követi a szeptemberi családi sportnap, majd a Pátriában megrendezésre kerülő jótékonysági vacsora. Idén a november 11-én megrendezésre kerülő vacsora Olasz est lesz, aukcióval, és a befolyt összegből szintén a Lurkóházat szeretnék támogatni. Ezenkívül más rendezvényeket is szerveznek.

Az egyesület szabadkai elnökét, Molnár Ildikót kérdeztük annak kapcsán, hogy pénteken adták át a jótékonysági sportnap bevételét:
– A családi sportnapon pontosan 55 ezer dinárt gyűjtöttünk. Azért döntöttünk úgy, hogy a hajdújárási Lurkóháznak gyűjtünk, mert nekik nagy szükségük van a segítségre, mi pedig most mindenképp államilag nem támogatott intézményen szerettünk volna segíteni. Nem ez volt az első jótékonysági programunk, hiszen három évvel ezelőtt a szabadkai kórháznak gyűjtöttünk, majd Zomborban alakítottunk ki egy biztonságos házat, támogattuk továbbá a szabadkai Žarko Zrenjanin iskolát is. Legutóbb a Séta a gyerekek mosolyáért akciónkon gyűjtöttünk a Lurkóháznak, ekkor fűnyírót kaptak.
A Lurkóház házfelelőse, Kovács Sebestyén Gyöngyi a következőket nyilatkozta a befolyt összegről:
– Nagyon örülünk az adománynak. A Soroptimist szabadkai elnöke elmondta, hogy a pénzt tüzelőre költötték, 9–10 köbméter fát vásároltak a Lurkóháznak, ami fedezni fogja szinte az egész téli tüzelést, tehát ez hatalmas segítség.