2024. április 18., csütörtök

Támogatás a szülőknek

A kishegyesi önkormányzat egyszeri pénzösszeggel segíti az iskolába induló gyermekek szüleit – Hamarosan kiírják az egyetemi ösztöndíjra a pályázatot – Folyamatban van a jelentkezés a középi

Kishegyes község önkormányzata az oktatási támogatási programja keretében egyszeri, 3000 dináros összeggel támogatta az általános iskola első osztályába induló gyerekek szüleit.

Az elsősök szüleinek járó pénzbeli segítség mindössze egyike az oktatásban résztvevőknek nyújtott támogatásoknak, amit az önkormányzat minden évben kioszt. Az ünnepélyes átadásra a községi képviselő-testület tanácstermében került sor, ahol Kerekes Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere és Ksenija Kustudić-Đukić, a községi tanács oktatással megbízott tagja adták át a támogatásokat.

Az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy akkor támogassa a diákokat és szüleiket, amikor a legnagyobb szükségük van rá, mondta el lapunknak Kerekes Zoltán.

– A községi tanács határozatának értelmében a község az idén is támogatja az első osztályába induló gyermekek szüleit, akárcsak az előző években. Ebben a tanévben 105 első osztályosunk van a község három iskolájában, akiket 3000 dináros összeggel támogattunk. A szülők számára ez az összeg az iskolakezdéssel járó kiadásokat könnyíti meg. A támogatás ünnepélyes átadásán megjelent minden elsős és a szüleik. A pénzösszeg mellett egy köszöntő oklevet kaptak a gyerekek, majd szerény keretek között megvendégeltük őket – számolt be az alpolgármester.

A következő oktatási támogatás, amit a kishegyesi önkormányzat kioszt, az egyetemisták ösztöndíja lesz. Erre vonatkozóan nemsokára kiírják a pályázatot, tudtuk meg Kerekestől.

– Hamarosan kiírjuk ösztöndíjpályázatunkat az egyetemisták számára, mint a korábbi években is. Arra tudok biztatni minden egyetemistát, hogy keresse fel a honlapunkat vagy jöjjön be személyesen az önkormányzatba, és érdeklődjön, pályázzon. Minden egyetemistának, aki eleget tesz a pályázati kiírás feltételeinek, óriási esélye van a támogatás elnyerésére. Emellett folyamatban van a középiskolások utazási támogatásának megvalósítása. Jelenleg a diákok jelentkezését és adatait várjuk, amiket a községházán lehet leadni. Természetesen az önkormányzat az idei évben is támogatást ad a szociálisan veszélyeztetett helyzetű, valamint a harmadik és negyedik gyerekek uzsonnájára az óvodában. Az általános iskolásoknál ugyancsak támogatjuk a szociálisan veszélyeztetett helyzetű gyermekek uzsonnáját – számolt be az alpolgármester.