2024. április 19., péntek

Györe–Tsonga a második meccs

A Davis-kupa elődöntőinek meccsei még el sem kezdődtek, egy csúcs máris megdőlt. A verseny több mint 100 éves történetében ugyanis az elődöntőt még nem játszották két szomszédos országban, és egymástól mindössze 98 kilométerre levő városokban. Franciaország és Szerbia ma Lille-ben, Belgium és Ausztrália pedig Brüsszelben lépnek pályára.

A lille-i mérkőzés számunkra azért is fontos, mert ott mutatkozik be a válogatottban Györe László. A sorsolás úgy hozta, hogy a zentai játékos a második meccsen lép pályára a franciák legjobbjával, Jo-Wilfried Tsongával, a találkozót pedig 13 órakor Lucas Pouille és Dušan Lajović nyitják. Kétszer már játszottak, és 1:1-re állnak. Szombatra a kapitányok a Herbert/Mahut és Zimonjić/Krajinović kettősöket jelölték, változtatni pedig a találkozó előtt egy órával is lehet. Reálisan a francia csapat a meccs nagy esélyese, viszont a Davis-kupa története bővelkedik nagyobb meglepetésekben is, mint amilyen a szerb csapat esetleges sikere lenne.

A hétvégén rendezik meg a világcsoport minősítőjét is, amelyben Magyarország Budapesten Oroszországot látja vendégül. A mérkőzés ma 16 órakor kezdődik, és elsőnek Fucsovics Márton és Andrej Rubljov lépnek pályára, majd Balázs Attila és Karen Hacsanov viadala következik. A minősítő további párjai: Kazahsztán–Argentína, Kolumbia–Horvátország, Svájc–Fehéroroszország, Hollandia–Csehország, Portugália–Németország, Japán–Brazília és Kanada–India.

Babos Tímea bejutott a québeci negyeddöntőbe, következő ellenfele pedig a fiatal kanadai Françoise Abanda lesz. A Batumiban 4. kiemelt Nina Stojanović már elődöntős az ITF-tornán, és ma a döntőért a 2. kiemelt orosz Anna Kalinszkajával játszik.