2024. március 29., péntek

Újabb sportpályával gazdagodott Topolya

Hivatalosan is átadták rendeltetésének a kosárlabdapályát

A legfiatalabbak és a sportolni vágyók igényeit figyelembe véve a topolyai község az elmúlt időszakban jelentős beruházásokat eszközölt Topolyán. A községi költségvetés jelentős hozzájárulásával el tudták végezni az iskolák tornatermeinek legfontosabb javítási munkálatait, rendezték a kézilabdapálya környékét, és nemrégiben egy kosárlabdapálya létesítésére is sor került.

Fotó: Kiss Zoltán

Fotó: Kiss Zoltán

– Örömünkre szolgál, hogy egy ilyen pályával bővült a fiatalok sportolási lehetősége városunkban – mondta a hivatalos megnyitón Kislinder Gábor polgármester. – A topolyai községben az elmúlt egy év leforgása alatt több javítási, felújítási munkára is sor került a tornatermek, a pályák környékén. Célunk, hogy a fiataloknak jobb föltételeket teremtsünk a sportolásra, az aktív kikapcsolódásra. Az új pálya üzemeltetője minden valószínűség szerint a két középiskola lesz, és bízunk benne, hogy a fiatalok is örömmel veszik majd használatba az új pályát, amelyet reflektorokkal is felszereltünk. A jövőben még füvesítjük, parkosítjuk a környéket. A következő befektetés a Nikola Tesla iskolánál lévő kézilabdapálya felújítása lesz, amennyiben a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság kiírására beküldött pályázatuk kedvező elbírálásban részesül.

Milan Janus, a helyi önkormányzat ifjúsági és sportügyekkel, valamint szabadidős tevékenységekkel megbízott illetékese beszélt a beruházásról:

– A kosárlabdapálya kiépítésére kiírt pályázatunkra a temerini Lukač putevi cégtől érkezett a legjobb árajánlat, így ők voltak a munkálatok kivitelezői. A beruházás értéke megközelítőleg 3 millió dinár, ezt a helyi önkormányzat teljes egészében a saját eszközeiből finanszírozza. A Vénusz mellett, a Nikola Tesla Általános Iskolánál van egy pálya, amelyhez sok szép emlék kötődik, hiszen sokan ott tették meg első kosárlabdázó lépéseiket, de ezt az új stadion és a fürdő építése miatt le kell bontani, mert nem illik bele a tervekbe. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy egy másik helyszínen alakítunk ki egy pályát – nyilatkozta, és elmondta, hogy így a gimnázium melletti rész igazi sportközponttá válik, hisz a már meglévő kézilabdapálya, a nem olyan régen felépített tekecsarnok, a Funk Aréna és a tavaly felújított tornaterem közvetlen közelében most egy kosárlabdapálya is létesült, és a tervek szerint a jövőben egy szabadtéri edzőparkot is kialakítanak a helyszínen. A topolyai fiatalok egyébként már a megnyitó előtt kipróbálták ezt a sportlétesítményt, és szinte a nap minden szakában vannak néhányan, akik itt töltik a szabadidejüket.