2024. április 25., csütörtök

Budapesti alapítványi támogatás

Gazdagodott a tóthfalui egyházi diákotthon eszköztára

A tóthfalui Munkás Szent József római katolikus plébánia keretében működő Kaszap István Diákotthon tanulótermeinek és könyvtárának fejlesztéséhez taneszközökkel járult hozzá a budapesti Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány (PADE Alapítvány).

Az alapítvány kifejezetten oktatási intézményeket támogat, de szerencsére figyelembe vette a Tóthfaluban folyó programokat és oktató-nevelő munkákat. E pályázatnak köszönhetően augusztus folyamán könyvespolcokat – a meglévő könyvtárba és tanulótermekbe –, valamint két mikroszkópot és hozzá preparátumokat tudtak beszerezni a diákotthon részére.

Az itt lakó tanulóknak a tanulás mellett olyan programokat is szerveznek, amelyek segítik az iskolai tananyag hatékonyabb elsajátítását és a tehetséges gyerekek kibontakozását. A következő szakkörökből tudnak választani: anyanyelv és angol, művészet, sport, sakk és informatika, hittan, zene, valamint „ökos” kertészszakkör. Reményeik szerint felkeltik a gyerekek érdeklődését ezekkel a programokkal, fejlődik a tudásuk, és komolyabban foglalkoznak vele a továbbiakban. Az alapítvány támogatásával beszerzett eszközöket szeptember 1-jétől már használni is tudják az ökokertészeti és biológia-szakkör keretében.