2024. április 25., csütörtök

Életre kelt tárgyak

A báb- és tárgyanimációs workshop bemutató előadása

Bemutatót tartottak a Báb- és tárgyanimációs workshop végén a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhelyben. Az alkotótábort Makra Viktória vezette, aki a bábozók előadása után maga is előadott Kalmár Ákossal egy kortárs tánc darabot, amelynek címe a Hogyan lehetnék az, aki vagyok? A workshopról Makra Viktóriát kérdeztük.
– Velem együtt 17-en voltunk a kanizsai táborban. Bábozással 2008 óta foglalkozom, amióta felvettek a Színház és Filmművészeti Egyetemre, Budapestre, színész-bábszínész szakra. A kortárs tánc pedig a hobbim, később a szerelmem lett, erről végzettségem, papírom nincs, de szerencsémre már a szakma nagyobb neveivel is dolgoztam együtt. Így örültem, hogy ezt is bele tudtuk vinni a mostani workshopba. A tábor nekem nagy meglepetés volt, a jelenlévők odatették magukat, lelkesek voltak, én azt láttam, hogy mindenki jól érezte magát, és eddig sok a pozitív visszajelzés a résztvevőktől is.
Az előadáson két témával foglalkoztak a bábozók, a szerelemmel, valamint a Három negatív szó című verssel. Az egyik résztvevőt, aki elmondta, hogy már korábban is foglalkozott színházzal, és kortárs tánccal, Pintér Nikolettát kérdeztük, hogy számára miben volt hasznos ez az alkotótábor.
– Soha nem foglalkoztam még bábozással, tárgyanimációval, így ez teljesen új volt. Nem tudtam, hogy keltik életre a bábokat, most ezt megtanulhattam. Mivel volt benne egy kis tánc is, ami nekem különösen fontos, hiszen ezzel foglalkozom, ez a része is nagyon tetszett. Kitaláltuk a témákat, és ezeket a jeleneteket dolgoztuk fel. Sokat tanultam, természetesen nem mindent, de mindenképp elkezdődött ezzel most valami, és lehet, hogy a jövőben még fogok bábozással foglalkozni.