2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Bemutatkozhatnak a magyarok

A Bajnokok Ligája nyitófordulójának mai játéknapján bemutatkozhat a sorozat mostani szezonjában érdekelt két magyar játékos, Gulácsi Péter, a Leipzig kapusa, valamint Sallai Roland, az APOEL támadója. A lipcsei klub történelmi összecsapáson fogadja a Monacót, hiszen fennállása első európai kupamérkőzésére készül, a BL történetének 12. német csapataként. A Leipzig az első olyan gárda, amely a BL főtábláján mutatkozik be a nemzetközi porondon.

Az APOEL-ben Sallai Roland premierje tökéletesen sikerült: szombaton egy gyönyörű góllal és egy kiharcolt büntetővel indult ciprusi karrierje, most pedig az egymást követő harmadik végső sikerére hajtó Real Madrid legendás otthonában, a Santiago Bernabéu Stadionban játszhat.

A meccs egyértelmű favoritja a Real Madrid, amelyben Cristiano Ronaldo is bevethető, mivel eltiltása csak a spanyol mérkőzésekre vonatkozik. A királyi gárdának elképesztő szériája van a legrangosabb európai kupában: közel nyolc éve nem veszített hazai csoportmérkőzést, legutóbb 2009. október 21-én a Milan vitte el mindhárom pontot a spanyol fővárosból.

A mai találkozók közül éppen ennek a csoportnak a másik mérkőzése, a Tottenham és a Borussia Dortmund meccse emelkedik ki. A két csapat tavaly az Európa-liga nyolcaddöntőjében csapott össze egymással, a németek akkor kettős győzelemmel jutottak tovább.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, E csoport: Liverpool–Sevilla (20.45, Sport 2, RTS 2, HRT 2), Maribor–Szpartak Moszkva (20.45)

F csoport: Feyenoord–Manchester City (20.45, Arena Sport 1), Sahtar–Napoli (20.45)

G csoport: Lipcse–Monaco (20.45, M4 Sport, Arena Sport 4), Porto–Beşiktaş (20.45, Arena Sport 2)

H csoport: Real Madrid–APOEL (20.45, Sport 1, Arena Sport 5), Tottenham–Dortmund (20.45, Arena Sport 3)