2024. április 18., csütörtök

Községnapi horgászverseny Pacséron

Bajmokiaké lett az eddigi nyertesek nevét viselő vándorserleg

Ebben az évben 11 csapat mutatta meg ügyességét és rátermettségét a 10. alkalommal megszervezett, jubileumi horgászversenyen Pacséron, a községnapi rendezvénysorozat részeként.

A nyertes csapat, Lukácsék a vándorserleggel és a Pacséri Horgászegyesület elnöke, Nagy Sándor (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A nyertes csapat, Lukácsék a vándorserleggel és a Pacséri Horgászegyesület elnöke, Nagy Sándor (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A kora reggeli startra a helybeli, a Topolya község egyéb településeiről nevezett résztvevők mellett vendégek érkeztek Bajmokról és Szabadkáról is. A négyes csapatoknak 11 óra 30-ig volt lehetőségük bizonyítani. A vándorserleg idei nyertesének a nevét 12 óra után hirdették ki, amikoris mindenki számára egyértelművé vált, hogy a bajmoki Lukács család – Áron, Endre, Attila és Kevin – a múlt évihez hasonlóan az idei rendezvényen is remekelt. Nagy Sándortól, a Pacséri Horgászegyesület elnökétől megtudtuk, hogy habár az idei nyár eddig szinte nem tapasztalt mértékben leapasztotta a pacséri tavat, vizét a versenyre időzítve halasították.

– Körülbelül négy csapatunk volt helybeli, a versenyzők nagy része a környező településekről érkezett. Nyerteseink, a Lukács család, Smrznuti néven értek el első helyezést valamivel több mint 11 kg halat kifogva, a második legsikeresebb együttes a Foliranti nevet viselte, ők több mint 8 kg-ot fogtak, a harmadik helyezést pedig a Drugovi nevű formáció érte el több mint 5 kg-os fogással – tudtuk meg Nagy Sándortól, aki beszámolt az egyébként aktív egyesület egyéb tevékenységeiről is.

– A Pacséri Horgászegyesület tagsága rendszeresen gondot visel a tó és a környéke tisztaságára, a víz gazdagságára, és gyakran szervezünk versenyeket is. Ebben nagy segítséget kapunk a helyi közösségtől, a fűnyírásról és a szemét eltakarításáról is ők gondoskodnak. Ez a nyarunk nemcsak szokatlanul meleg volt, hanem eddig nem tapasztalt mértékben apasztotta le a tavunk vizét is. Persze a jelenséggel sajnos nemcsak mi szembesülünk. Az egy hektárnyi területet borító vízben elsősorban ponty és kárász, elenyésző mennyiségű harcsa és csuka él. Főleg a tagsági díjból és az engedélyekből befolyó szerény összegből gazdálkodunk – részletezte Nagy Sándor egyesületi elnök.

Lukácsék csapata a családi együttműködésnek köszönhetően nyerte meg a legeredményesebb horgásznak járó vándorserleget. A bajmoki fivérektől, Endrétől és Attilától megtudhattuk, hogy a horgászat szeretetét ők vitték át a fiaikra, Áronra és Kevinre. A horgászversenyen ezúttal igazi csapatmunkáról tettek tanúbizonyságot, hiszen mindannyian fogtak méretesebb pontyot.

– Fenekessel, tollassal is próbálkoztunk, és a kitartásunk mellett ennek is köszönhető az idei siker – mutatott rá a büszke horgász, aki még hozzátette, Pacsérra gyakran eljárnak hódolni kedvenc hobbijuknak.

A pacséri horgász csapatversenyt a helyi közösség mellett Topolya község és a falubeli, illetve a szomszédos településeken működő magánvállalatok is támogatták. Az egyesület legközelebb október közepén szervez a pacséri tavat és a környékét szépítő akciót, halasítást, majd ezt követően ismét horgászverseny népesíti be az Akácos melletti tisztást és tavacskát.