2024. április 25., csütörtök

Becskei Dániel nyerte a maratont

Kilencedik alkalommal szervezték meg a Szkenderovity Pál Emlékmaratont

Idén is több száz általános és középiskolás diák és ötvennégy felnőtt versenyző állt rajthoz a Topolyai Napok keretében megszervezett versenyen.

Fotó: Kiss Zoltán

Fotó: Kiss Zoltán

A legizgalmasabb és legtömegesebb versenyszámok ezúttal is a kisdiákok futamai voltak. A rendezvényen újra bebizonyosodott, hogy van érdeklődés a legfiatalabbak körében is e sport iránt, ha van, aki megpróbálja kimozdítani őket a versenyre.

A jelentősebb megmérettetést azonban kétségkívül a Topolya–Bajsa–Topolya táv megtétele jelentette 13 kilométeren. Az időjárás ezúttal talán egy kicsit nyáriasra sikeredett, s ez plusz megterhelést jelentett a maratonfutók számára. Ebben az évben fordult elő először, hogy szabad terep állt az atléták rendelkezésére, hiszen az Expo helyszíne megváltozott, így végre nem kellett még annak a forgatagával is megküzdeniük, kerülgetve a vásárlátogatókat.

Fotó: Kiss Zoltán

Fotó: Kiss Zoltán

Az említett távot a leggyorsabban a topolyai Becskei Dániel teljesítette, 0:52:31-es időeredménnyel. Másodikként a magyarkanizsai Hajas Tibor ért célba 0:53:30-as, harmadikként pedig a zombori Lazar Rišar 0:55:17-es eredménnyel.

Ebben a kategóriában egyébként összesen 54-en álltak rajthoz, mégpedig a 19 éves korosztályban öt fiú és egy lány, a 20–29 éveseknél 10 férfi és 2 nő, a 30–39 éveseknél 7 férfi, egy nő, a 40–49 éveseknél 11 férfi, 3 nő és az 50 év felettieknél 13 férfi és egy női versenyző.

A versenyek után a tanulók üdítőt és almát kaptak a szervezőktől. Az eredményhirdetést követően pedig babpaprikással vendégelték meg a résztvevőket.