2024. április 24., szerda

Családi pótlékot igénylőknek

Szabadka Közigazgatási hivatalának társadalmi tevékenységekkel megbízott titkársága értesíti a családi pótlékot igénylőket, hogy az igényléshez elengedhetetlen iskolalátogatási igazolások beadási határideje október 31-e.

Mint ismeretes, a törvény értelmében a rendes tanulói jogviszonyban lévő gyerekeket a 19. életévükig családi pótlék illeti meg. Ez alá elsősorban az általános és középiskolák nappali tagozatain tanulók esnek, ugyanakkor kivételes esetekben rendes tanulói jogviszony alá tartozóaknak tekintik az olyan érzékeny társadalmi csoportból érkező vagy a sajátos nevelési igényű gyermekeket, akik ugyan rendkívüli tanulóként folytatják tanulmányaikat, illetve szakképesítésüket, de igazolják a rendes oktatásból való kimaradásukat, és rendelkeznek az oktatási miniszter jóváhagyásával. Az iskolalátogatási igazolások átadása minden iskoláskorú gyermek esetében kötelező.

A bizonylatokat a Városi Ügyfélszolgálatnál lehet átadni, a Szabadság tér 1-es szám alatt az egyes és kettes ügyfélpultnál.