2024. március 29., péntek
ŐSZI ZSIDÓ KULTURÁLIS FESZTIVÁL

A sokszínű Izrael

Az idei Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál vasárnap egy koncerttel kezdődött, amelyre a Szabadkai Zsidó Hitközségben került sor. A rendezvénysorozat hétfőn a Szabadegyetemen folytatódott, ahol megnyílt az Izrael képeken című kiállítás, utána pedig egy filmet tekinthettek meg az érdeklődők. A tárlatot, Izrael belgrádi nagykövetsége képviseletében, Janny Sadow nagykövethelyettes nyitotta meg.

Janny Sadow megnyitja a kiállítást (Fotó: Lukács Melinda)

Janny Sadow megnyitja a kiállítást (Fotó: Lukács Melinda)

– Másodszor látogattam el Szabadkára, ebbe a gyönyörű városba, és nagy megtiszteltetés számomra, hogy megnyithatom a kiállítást. Az Instagram-képekből álló tárlat bemutatja a modern Izraelt és betekintést nyújt a kulturális életébe. Izrael sokszínű, ezt tükrözi a műsor-összeállítás is, hiszen a tárlat és a film más-más oldalról világítja meg az országot. Köszönet jár Szabados Róbertnek, a Szerbiai Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, amiért lehetővé tette, hogy a figyelmet Izraelre fordítsuk – mondta Janny Sadow.

A kiállításmegnyitó után a Tomer Heymann rendezésében készült Mr. Gaga című film vetítésére került sor. Az önéletrajzi filmalkotás Ohad Naharin világhírű kortárs táncművészt és koreográfust helyezi középpontba.

A programot Izrael belgrádi nagykövetsége, a Szabadegyetem és a Szabadkai Zsidó Hitközség szervezte.