2024. április 24., szerda

Újra Bor tér a Dóm téren

Tokaj-Hegyaljától Villányig az összes magyarországi borvidék képviselteti magát Szegeden, és minden eddiginél több pincészet várja vendégeit a szerdán kezdődő Bor téren.

Az őszi bormustra immáron 114 borászatot vonultat fel, mellettük további 50 gasztro- és kézműves kiállító, egy impozáns, a szőlészet történelmét és eszközeit bemutató kiállítás és két zenei színpad kápráztatja el a minőségi nedűk szerelmeseit.

A látványos karnevál szeptember 13-án, 17.30-kor veszi kezdetét. A menet a Széchenyi tér–Klauzál tér–Dugonics tér–Árpád tér–Apáthy utca útvonalon érkezik a Dóm térre. A zenei program egyik különlegessége az Il Silenzio nevű záróakkord, mely minden este 23.55-kor jelzi a napi programok fináléját a Szegedi Szimfonikus Zenekar kvartettjének tolmácsolásában. A 4 tagú fúvós együttes a szegedi Fogadalmi templom főbejáratával szembeni muzsikáló óra alatti erkélyről szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A rendezvényen többek között Gáspár Laci, Kökény Attila, Wolf Kati, Charlie és a Bon Bon is tiszteletét teszi, sőt a megnyitó napján 16 órai kezdettel a Magyarkanizsai Tamburazenekar is bemutatkozik a közönségnek.