2024. április 25., csütörtök

Elkészült a körforgalom

A Vajdaság utcára merőleges Szaloniki harcosok és Szkopje utca kereszteződése igencsak veszélyes csomópontnak számított, itt, a közkórház közelében gyakoriak voltak a közlekedési balesetek.

A Vajdaság utca ugyanis nyílegyenes, a járművezetők olykor fölszállópályának nézték, és eszeveszett tempóban száguldoztak rajta, a másik két utcáról pedig nehéz volt belátni a kereszteződést.
Ennek a veszélyes helyzetnek vetett véget a minap átadott körforgalom. A munkálatokat a Somborelektro Kft. és a szabadkai Vojput Rt. végezte több mint 13 millió dinárért. A körforgalomnak augusztus harmadikára kellett volna elkészülnie, de a kivitelezők váratlan problémába ütköztek. Az építkezési terület alatt húzódó fővezetékben ugyanis régi azbesztcsövekre bukkantak, amelyeknek állapota már nem viselte volna el az aszfaltozás terhét. Először tehát ki kellett cserélni a fővezetéket, szanálni a terepet, hogy egyáltalán hozzá tudjanak fogni a munkának. A városi hatóság egy hónappal meghosszabbította az építkezés határidejét, és a kivitelezők tartották is.
A körforgalom immár funkcionál, külön sávot alakítottak ki rajta a gépjárműveknek és a kerékpárosoknak, a forgalmat szabályozó táblák és fölfestések egyértelműek és jól láthatók. A körforgalom egyfelől örvendetesen lassítja a közlekedést, és növeli a forgalom biztonságát.