2024. április 20., szombat

Az ipari parkok további erősödése a cél

Az Adaševcinál található ipari terület hazai és külföldi befektetők számára egyaránt lehetőséget jelent

Igor Mirović tartományi kormányfő és Đorđe Milićević kormányfőhelyettes Zoran Simenovićtyal, Sid község elnökhelyettesével közösen hétfőn az Adaševcinál található ipari park területére látogatott.

Fotó: vojvodina.gov.rs

Fotó: vojvodina.gov.rs

Az említett ipari zónához vezető, 784 méter hosszú közlekedési útvonalon jelenleg is zajlanak a munkálatok. Így az említett ipari park könnyebben megközelíthető lesz majd. A befektetés értéke mintegy 33 millió dinár, mindezt Vajdaság Autonóm Tartomány és Sid község közösen finanszírozzák. A tartományi kormány elnöke elmondta, hogy egy ilyen fontos csomóponton épülő ipari terület hozzájárul Sid község további gazdasági fejlődéséhez.
– Az ipari park mindössze néhány kilométerre helyezkedik el a Sid közelében található szerb–horvát határátkelőhelytől, így ez számos hazai és külföldi befektető számára jelent újabb lehetőséget – mutatott rá Igor Mirović. Azt is hozzátette, hogy a tartományi kormány továbbra is támogatja az ilyen befektetéseket.
Kiemelte, hogy ez a tizenegyedik ipari park, amelyhez az elmúlt évben a tartományi kormány is hozzájárult. Ezután is különféle projektumokra lehet számítani, amelyeknek köszönhetően a tartományi kormány alapvető céljait szeretnék megvalósítani.
Zoran Simenović, Sid község elnökhelyettese elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a tartományi kormány felismerte a községben rejlő lehetőségeket. Hangsúlyozta, hogy ezek után jelentősen csökkenhet a munkanélküliek száma.