2024. április 20., szombat

Új beruházások révén tartományszerte javul(hat) az egészségügyi ellátás

Igor Mirović tartományi kormányfő munkaértekezletet tartott pénteken a tartományi egészségügyi intézmények igazgatóival, valamint Verbász, Zsablya, Hódság és Pećinci önkormányzatainak elnökeivel. A betegek kezelése feltételeinek, valamint az intézményekben dolgozók jobb munkakörülményeinek a javítására 137 millió dinárt irányoztak elő a projektum keretében. A pénzt a Vajdasági Nagyberuházási Alap pályázati alapjából biztosították.

A szerződések átadását követően Mirović hangsúlyozta, hogy az egészségügyi intézmények igazgatói, valamint az önkormányzati képviselők mielőbb indítsák el a szükséges eljárásokat, valamint az építkezések esetében a műszaki dokumentáció kidolgozását, hogy a szóban forgó projektumok a lehető leghamarabb megvalósuljanak. Arra is rámutatott, hogy a következő két évben tervben van a legtöbb vajdasági egészségház és kórház, valamint más egészségügyi intézmények felújítása. Mindehhez a tartományi kormány továbbra is előteremti az anyagiakat.

A tartományi kormány hét képviselővel írt tegnap alá támogatási szerződést. A Vajdasági Gyermek- és Ifjúsági Egészségvédelmi Intézetben a mágneses rezonancia készülék elhelyezéséhez szükséges épület felépítésének első fázisára 26,6 millió dinárt irányoztak elő. A Vajdasági Klinikai Központ ortopédia osztályának felújítását és rehabilitációját 49,9 millió dinárral támogatja a tartományi kormány. A fehértemplomi Dr. Budislav Babić Tüdőgyógyászati Szakkórház új objektumának kiépítésére pedig 29,9 millió dinárt irányoztak elő.

Új egészségügyi berendezések beszerzésére Verbász, Zsablya és Hódság kapott pént. Pećinci községben pedig mentőkocsi vásárlására fordítják a támogatást.