2024. április 26., péntek

Illegális vízvezetéket építettek

Egyelőre ismeretlen személyek az utóbbi időben több péterváradi családot is becsaptak, mert illegális vízvezeték-csatlakozási díjat fizettettek meg velük.

Péterváradon újabb illegális vízvezeték-hálózatra bukkantak a Városi Vízművek (Dávid Csilla illusztrációja)

Péterváradon újabb illegális vízvezeték-hálózatra bukkantak a Városi Vízművek (Dávid Csilla illusztrációja)

Az illegális vízvezetéket a szélhámosok maguk építették meg Pétervárad Karagača negyedében.

A Városi Vízművekben szerencsére gyorsan rájöttek az átverésre, és a csalóknak nem sikerült rákapcsolni az illegálisan megépített vízvezetéket a Pétervárad és Karlóca közötti fővezetékre.

– Szeretnénk felhívást intézni Karagača lakosaihoz és a többi újvidéki és peremvárosi lakoshoz is, ne dőljenek be a turpisságnak, a vízvezeték építését kizárólag a Városi Vízművek végzi Újvidék területén. Minden szükséges információért tárcsázzák a 0800/333-021-es telefonszámot. Az illegális vízvezeték építésével kapcsolatos információkat szintén a fenti számon jelenthetik, illetve írhatnak az anonimne@vikns.rs e-mail-re – közölték a közvállalatban.

A Városi Vízművekben elmondták, nem ez az első ilyen eset, az utóbbi években számos próbálkozás volt a városi vízvezeték-hálózatra való illegális rácsatlakozásra – írta a 021.rs hírportálja. A közvállalatban évente több mint 200 illegális csatlakozást jegyeznek. A városi vízvezetékre való legális csatlakozás csak akkor lehetséges, ha a környéken a Városi Vízművek előzőleg megépítette a vízvezeték-hálózatot, az ingatlan pedig szerepel a kataszteri nyilvántartásban, vagyis legális objektum. Újvidéken kb. 50.000 legális objektum csatlakozott a vízhálózatra.

Abban az esetben, ha a Városi Vízművek illegális csatlakozásra bukkan, értesíti a kommunális rendőrséget, a háztartást lekapcsolják a vízvezeték-hálózatról, a felügyelőség pedig feljelentést tesz az üggyel kapcsolatban.