2024. március 29., péntek

Nők a vállalkozás színterén

A hasznosítható tudás boldogulásunk eszköze, de nem elég valamit szívvel-lélekkel szeretni, a legjobb kombináció, ha tudásunkat, készségeinket kamatoztatni tudjuk. A megfelelő információ kellő időben az érvényesülés, a piacon való helytállás fontos eleme. A Palicsi Vállalkozók Fóruma Egyesület (Pavafo Egyesület) elnöke, Csiszár Molnár Anna már harmadik alkalommal szervez képzést az észak-bácskai és észak-bánáti vidéki területen élő nőknek annak érdekében, hogy tudásuk és készségeik felhasználásával megállják helyüket a vállalkozás világában. Az egyesület eddigi tapasztalatai alapján szükség van a képzésekre, amelyek ösztönzik a vállalkozói kedvet a vidéken élő nők körében, hogy a háztartás vezetése mellett saját vállalkozásuk elindítása által tudásuk és ötleteik felhasználásával pénzt keressenek.

Bacsi Adrienn (Fotó: Gergely Árpád)

Bacsi Adrienn (Fotó: Gergely Árpád)

A Pavafo Egyesület a horvátországi Ökumenikus Női Kezdeményezés támogatásával 40 órás képzést szervez Jogom van nőként vállalkozni címmel. A képzésről Bacsi Adriennel, az egyesület szakmunkatársával beszélgettünk.

– A képzésen a hölgyek olyan elméleti és gyakorlati tudást kapnak, amelyek ismeretében bátran alapíthatnak saját vállalkozást. Az előadásokon a résztvevők önismereti tréningen megismerik erősségeiket és gyengeségeiket, ezáltal könnyebben meghatározzák céljaikat, megismerik továbbá a vállalkozás alapításának adminisztrációs és jogi oldalát, a pályázatírást, a közösségi média vállalkozás-népszerűsítési, bevételszerzési lehetőségeit (blog, Facebook, Instagram, Pinterest). Emellett a hölgyek elsajátítják az értékesítési csatornákon, a rendezvényeken, vásárokon, fesztiválokon való részvétel által a vevőszerzés módszereit, és természetesen mentorok segítségével üzleti tervet is készítenek. A képzés aktív résztvevőinek lehetőségük lesz három sikeres vajdasági női vállalkozás kulisszatitkaiba is betekinteniük – mondta Bacsi Adrienn.

A képzés ingyenes, az előadások helyszíne a Palicsi helyi közösség. Az előadásokat szeptemberben, októberben és novemberben szerda délutánonként szervezik meg. Az első előadás időpontja szeptember 20., délután négy óra. Az érdekelt hölgyek részvételi szándékukat legkésőbb szeptember 18-áig jelezhetik a 060/314-75-76-os telefonszámon vagy a pavafo@gmail.com e-mail-címen.