2024. március 28., csütörtök

Megdrágul a városi közlekedés

A pénteki képviselő-testületi ülésen várhatóan döntést hoznak a városi tömegközlekedés díjának a megemeléséről, illetve új zónákra osztanák fel a városi közlekedés díjszabását.

A nagyobb szerbiai városok közül Újvidéken a legolcsóbb a tömegközlekedés, a jelenlegi árakat nem lehet fenntartani (Dávid Csilla felvétele)

A nagyobb szerbiai városok közül Újvidéken a legolcsóbb a tömegközlekedés, a jelenlegi árakat nem lehet fenntartani (Dávid Csilla felvétele)

A 021.rs hírportál információi szerint a városi buszjegy árát 10 dinárral növelnék, ami azt jelentené, hogy 55 dinár helyett 65 dinárt kell majd fizetni a vonaljegyért. A peremvárosi járatoknál nem lesz drágulás, sőt, még az is lehetséges, hogy egy árnyalattal csökkenhet is a buszjegy ára.

A városi közlekedés díjszabása azonban csak akkor emelkedhet, ha megváltoztatják a városi zónák díjszabási szabályzatát. A szabályzat megváltoztatásának a tervezete előirányozza, hogy Újvidéken (ide tartozik még Pétervárad és Kamenica is) nem változik a díjszabás, a másik négy zónában pedig csökkennek a díjszabások szorzói.

Az új tervezet szerint a második zónába tartozó településeken (Popovica, Paragovo, Újlédince, Bakolc, Tekija, Piros, Veternik, Római sáncok) a díjszabás szorzója kettőről 1,7-re változik, a harmadik zónába tartozó településeken (Ólédince, Káty, Futak) kettő és félről 2,1-re módosul, a negyedik zónában (Tiszakálmánfalva, Csenej, Kiszács, Begecs) háromról 2,5-re változik, az ötödik zónában Máriamajor (Stepanovićevo), Kabol pedig 3,5-ről háromra csökken.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a peremvárosi járatokon a buszjegyek ára vagy a régi marad, vagy az is könnyen megtörténhet, hogy csökken.

Abban az esetben, ha csökkenne a peremvárosi járatokon a buszjegy ára, az sokat jelentene a peremvárosi települések lakóinak számára, hiszen az utóbbi időben majdnem teljesen összenőttek Újvidékkel. A peremvárosi település lakói többször kérték az újvidéki önkormányzatot, hogy ők is kerüljenek be az első zónába, mert így jelentősen csökkennének az útiköltségeik.

A városi tömegközlekedés díjának az emeléséről már korábban is szó esett, amikor a városi parlament a városi közvállalatok évi terveinek az elfogadásáról folytatott vitát. A nyáron Miloš Vučević, Újvidék polgármestere is kijelentette, hogy Szerbiában a nagyobb városok közül Újvidéken a legolcsóbb a tömegközlekedés, és hogy a jelenlegi árakat nem lehet fenntartani.