2024. április 25., csütörtök

Két katonai rendőrt halálra gázoltak

A Belgrád–Niš autópályán elsodorta őket egy teherautó

Tegnap késő este a Belgrád–Niš autópályán Aleksinacnál két katonai rendőrt elgázolt egy belgrádi rendszámú pótkocsis teherautó. A katonai rendőrök a gépkocsijaik mellett álltak, amelyek a lassítósávban vesztegeltek, amikor a teherautó pótkocsija megakasztotta őket.

A védelmi minisztérium jelentése szerint a piroti származású Vladan Jovanović (1985) és a prokupljei Srđan Stevanović (1974) a katonai rendőrség harmadik zászlóaljához tartoztak.

Mint a közleményben kiemelik, a katonai járművek szabályszerűen meg voltak jelölve. A harmadik zászlóalj 14 képviselőjét szállították, akik éppen a belgrádi sportbajnokságokról tartottak hazafelé. Az egyik terepjáró az úton lelassított, a sofőr ugyanis meghibásodásra gyanakodott, majd kollégája is megállt, hogy segítsen. Bár működött a forgófény a járműveken, megtörtént a baleset. A két katonai rendőr életét vesztette, a csapat tagjai nem sérültek meg.

Az RTS (Szerbiai Rádió és Televízió) rendőrségtől kapott értesülései szerint a balesetet okozó teherautót egy kosjerići, 1988-ban született férfi vezette.

Aleksandar Vulin védelmi miniszter és Ljubiša Diković szerb vezérkari főnök a hozzátartozóknak táviratban nyilvánított részvétet. Ugyanakkor Aleksandar Vučić államfő is küldött részvéttáviratot, amelyben kifejti, mélyen megrázták a történtek, és mély együttérzéséről biztosította a két családot.