2024. március 29., péntek

Biztosan lesz bér- és nyugdíjemelés

Dušan Vujović pénzügyminiszter közölte: biztosra vehető, hogy növelik a béreket és a nyugdíjakat,

már csak az a kérdés, mennyivel.

– Figyelmes számításokat végzünk, hogy lássuk, mik a lehetőségeink, s hogy a tervekkel összhangban megőrizzük a társadalmi termékhez viszonyított arányt. Nyolc hónap elteltével hihetetlenül jó eredménnyel dicsekedhetünk, költségvetési többletünk van, csökkent a kölcsönfelvétel iránti szükséglet. Most ügyelnünk kell arra, hogyan és mennyit költünk – mondta a miniszter az RTS műsorában.

Annak kapcsán, hogy a Global Market nemzetközi folyóirat őt választotta az év pénzügyminiszterévé Kelet-Közép-Európa területén, Vujović hangsúlyozta, hogy ez csapatmunka eredménye.

– Ha a választópolgárok nem bíztak volna a még 2014-ben megválasztott, akkor Aleksandar Vučić vezette kormányban, s ha az a kormány nem tudott volna politikai teret biztosítani a gazdasági problémák feltérképezéséhez és megoldásához, nem is lett volna esély a sikerre. Az áldozatvállalás meghozta gyümölcsét – fogalmazott a tárcavezető.
Vujovićnak a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank évi közgyűlése október 12-e és 15-e közötti őszi ülésszakának keretében, Washingtonban adják át a rangos elismerést.