2024. április 19., péntek

Hollandiából érkezett adomány

Egészségügyi berendezésekkel és műszerekkel gazdagodott a Szabadkai Közkórház

A Szabadkai Közkórházban hétfőn dr. Slobodan Puškar kórházigazgató és Bogdan Laban polgármester fogadták az Ellie van Meurs és családja kezdeményezése és szervezése által a holland Vught városából érkezett egészségügyi bútorokból és egészségügyi műszerekből álló donációt.

Színvonalasabb szolgáltatást, korszerűbb kezelést szavatol a holland adomány (Fotó: Gergely Árpád)

Színvonalasabb szolgáltatást, korszerűbb kezelést szavatol a holland adomány (Fotó: Gergely Árpád)

– A család jóvoltából már másodízben érkezett adomány Szabadkának. Ellie van Meurs és családja gyakran a palicsi házukban töltik évi szabadságukat. Szabadka és Palics iránti szeretetük jeléül igyekszenek minél többet segíteni városunknak. Az önkormányzat eddig is segítette a kórházat, és ez a jövőben sem lesz másképp. Az említett donációnak a szállítási költségeihez is hozzájárult Szabadka város. Az adományozók kérésére a donáció értékét nem hozzuk nyilvánosságra, de mindenképpen értékes adományról van szó – mondta Bogdan Laban polgármester.

A kórház a közelmúltban kapott donációknak köszönhetően színvonalasabb és korszerűbb kezelést tud biztosítani a betegeknek.

Az adománnyal kapcsolatosan a kórházigazgató elégedettségének adott hangot, egyúttal kifejezte köszönetét az adományozóknak.

– Az idei év egyik igen értékes donációjáról beszélhetünk. Harminc elektromos vezérlésű legkorszerűbb ágyat, éjjeliszekrényeket, tolókocsikat, ágyneműt kaptunk a hollandiai Ellie van Meurs és családja jóvoltából. Az adomány segítségével színvonalasabb kezelést és nagyobb kényelmet tudunk nyújtani pácienseinknek. Az említett donáción kívül korábban az idén a tartományi kormánytól kaptunk a gasztroenterológiai diagnosztizálásra új kolonoszkópot, ezt megelőzően a szemészeti rendelőt is a legkorszerűbb szembetegségek diagnosztizálására alkalmas berendezésekkel láttuk el, folyamatban van tehát a kórház berendezéseinek felújítása. Az angioműtő tulajdonképpen elkészült, üzembe helyezéséhez mindössze az egészségügyi felügyelőség engedélyére várunk, hogy mielőbb használhassuk a szív- és érrendszeri megbetegedések diagnosztizálására, valamint az akkut miokardiális infarktus gyógyítására itt, a szabadkai kórházban – mondta dr. Slobodan Puškar igazgató.