2024. április 23., kedd
ZENTA

Drót a Rin-Tin-Tinben

Szeptember 2-án, szombat este 7 órától a zentai zöldségpiac szegletében lévő Rin-Tin-Tin kávézóban mutatják be Szögi Csabának, lapunk munkatársának Drót című könyvét, amely 2004-ben a zEtna Kiadó gondozásában jelent meg először, most pedig a magyarországi Napkút Kiadónak köszönhetően az anyaország területén is megjelent és megvásárolható.

A jelenlegi kiadás esetében szó sincs újranyomtatásról, hanem a magyarországi kiadó által gondozott kötetben olyan részek is olvashatóak, amelyek az első kiadásban nem szerepeltek, s az akkori szerkesztő és szerző közös megegyezése alapján kimaradtak a könyvből, most viszont a szerző mégis fontosnak találta, hogy bekerüljenek a kiadványba.

„ A műben, amelynek szerzőjéről kijelenthetjük, hogy az első kiadás megjelenésekor még pályakezdő volt, tisztán felismerhető az a szögicsabai hang, amely jellemzi az írót az azóta eltelt időszakban is. Ez lehetne az utólagos munkálatok eredménye, de végigtekintve az író/költő korántsem lezárt életművén, kijelenthetjük, hogy a megszólalásmódot tekintve egy egységes opusról van szó, amelyben minden mű minden darabkája egy egység része, egy könnyen felismerhető halmaz alkotóeleme” – írta a lapunkban megjelent recenziójában Benedek Miklós.

A könyvbemutatót követően a 100 grama = 100 dinara elnevezésű koncertsorozat keretében a Lucy Dreamin, pszichodélikus rockzenét játszó zenekar lép föl.