2024. március 29., péntek

Ajándék légkondicionálók az óvodáknak

Ljilјana Koković, az újvidéki polgármester tanácsadója látogatást tett a Kis újvidéki óvodában, és 20 légkondicionáló berendezést adott át a Radosno detinjstvo Gyermekintézménynek.

A Roma Company a fennállásának 25. évfordulója alkalmából 25 klímaberendezést adományozott a Radosno detinjstvo Gyermekintézménynek, amelyeket 18 óvodai objektum hűtésére és fűtésére használhatnak. Az új berendezéseknek köszönhetően sokkal jobb feltételeket biztosítanak több mint 5000 óvodás számára.

– Azok a vállalatok, amelyek az újvidéki óvodákat támogatják kiváló döntést hoztak, társadalmi felelősséget vállaltak, az ilyen és a hasonló lépéseket mindig támogatjuk. Az újvidéki önkormányzat az idén 160 millió dinárt biztosított az óvodai objektumok felújítására, kibővítésére és felszerelésére. Az objektumok között több olyan is található, amelyet már több évtizede használnak, a mi felelősségünk, hogy biztonságosak, tiszták legyenek, és az, hogy a gyermekeknek a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk – mondta Koković.

Mirjana Đurđev, a Radosno detinjstvo igazgatója megköszönte a Roma Company vállalatnak az ajándékot, és azt, hogy felismerték, mennyire fontos az óvodák támogatása.

– A Radosno detinjstvo Gyermekintézmény óvodáiba 16 000 gyermek jár, és több mint 2000 dolgozója van. Az intézményünk kiemelt fontosságúnak számít Újvidéken, ezt Nemanja Romandić, a Roma Company igazgatója is belátta. Önzetlen tettével nagyon sokat segített az óvodákon – magyarázta Đurđev.

Romandić kifejtette, hogy a vállalatának talán fő feladata a közösség támogatása – amikor csak tudnak, segítenek.

– Remélem, hogy ezzel a szerény hozzájárulásunkkal segítünk a gyermekeknek, a nagy hőségek idején nagyon sokat jelentenek a légkondicionáló berendezések. A cég fennállásának évfordulója alkalmából az Aki meszel, vigyáz a házára elnevezésű akció keretében Belgrádban, Kraljevóban és Újvidéken összesen 1 800 000 dinárt adományozott a vállalat. 600 000 dinárral támogatták a Zimony-Belgrád Klinikai Központot, 600 000 dinárt adományoztak a kraljevói gyermekintézménynek, és ugyanekkora összegből légkondicionáló berendezéseket vásároltak az újvidéki Radosno detinjstvo Gyermekintézmény számára.