2024. április 24., szerda

Bentley-vel ütközött az elnök konvoja

A köztársasági elnök biztonságának veszélyeztetése miatt indulhat eljárás három férfi ellen, miután egy Bentley típusú személygépjárművel kisebb balesetet okoztak.

A Politika című napilap értesülése szerint a három, egy szórakozóhelyen biztonsági őrként dolgozó fiatalember szombaton a reggeli órákban Belgrádban a Topčiderska zvezda nevet viselő körforgalom közelében egy kölcsönkért autóban utazva találkozott Aleksandar Vučić szerb elnök három autóból álló járműoszlopával. A spanyol rendszámmal rendelkező fekete Bentley-ben ülő férfiak driftelés közben hajtottak bele az elnök járművébe. A biztonsági őrök azonnal reagáltak és feltartóztatták a volán mögött ülő Luka P.-t, valamint utastársait, Miloš T.-t és Stevan D.-t. A rendőrség 48 órás előzetes letartóztatásba helyezte a három férfit. A hírek szerint a fiatalemberek személye már nem ismeretlen a rendőrség előtt, és a vizsgálatot követően az egyikük vérében kokain nyomaira bukkantak. A Blic értesülései szerint a férfiak a munkát követően csak az éjszakát a diszkóban töltő korábbi szerb válogatott labdarúgó, a Sevilla egykori játékosa, Ivica Dragutinović drága autóját szerették volna kipróbálni, és nem állt szándékukban „rátámadni” az autókonvojra, amelyben az elnök járműve is haladt.

Az ügyben megszólalt Szerbia belügyminisztere, Nebojša Stefanović is, aki vasárnap a Tanjugnak megerősítette a történteket, és kifejtette, miután az elnök biztonsági emberei feltartóztatták a férfiakat, a rendőrség elszállította őket, és elkezdődtek az előzetes vizsgálatok. A miniszter azt is elmondta, hogy pillanatnyilag semmilyen bizonyíték nem utal arra, hogy az államelnök szándékos támadás célpontja lett volna, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minden részletre fény derüljön.

Az ügyészség ma hallgatja ki a férfiakat, akiket az államelnök biztonságának veszélyeztetése miatt akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetnek.