2024. április 24., szerda

Köszöntötték Nemes Viktort

Zenta község polgármestere személyesen gratulált a világbajnoknak

Tegnap Zentán, a városházán Ceglédi Rudolf polgármester fogadta Nemes Viktor zentai birkózót, aki augusztus 21-én Párizsban világbajnoki címet nyert 75 kg-os súlycsoportban.

Ceglédi Rudolf a találkozó alkalmával személyesen is gratulált Viktornak a világbajnoki címhez, és megköszönte neki, hogy kimagasló teljesítményével Zenta, a zentai sport, azon belül is a birkózás hírnevét öregbíti. A polgármester a város nevében köszönőlevelet és ajándékot adományozott a fiatal sportolónak.

Nemes Viktor a fogadáson mesélt arról, milyen ellenfelek legyőzésével jutott el a világ tetejére, és azt is elárulta, hogy európa-bajnoki és olimpiai bajnoki címek is szerepelnek a céljai között. Elmondta, hogy a világbajnokság óta pihen, legfeljebb kerékpározik és úszik, hétfőtől viszont ismét várja a szőnyeg.

A fogadáson Zörgő László, a zentai birkózóklub edzője, Viktor korábbi edzője is jelen volt. Zörgő hangsúlyozta, hogy egy edző számára nem létezik nagyobb boldogság annál, mint amikor egy általa elindított sportoló ilyen rangos érmet nyer, viszont arra is rámutatott, hogy egy kis keserűség is van benne, hiszen Viktor sajnos nem zentai színekben, hanem a nagybecskereki Proleter versenyzőjeként ér el ilyen sikereket. Elmondta, hogy jobban meg kellene becsülni a zentai birkózóklubot, mert ha több támogatást kapna, akkor az ilyen tehetséges sportolókat nem kellene elengedni.

Az eseményen jelen volt még Báló Petar és Szegedinszki Igor a helyi sportszövetség képviseletében.