2024. április 20., szombat

Új év új felszereléssel

A Sonja Marinković Általános Iskolában tegnap ünnepélyes fogadást szerveztek az elsősök számára. Ennek keretében Ladisity Melinda a Magyar Nemzeti Tanács nevében átadta a hét, magyar nyelvű tagozaton tanuló kisdiáknak a beiskolázási csomagokat. Nagyon sok mindent tartalmaz ez a csomag, van benne xilofon, tolltartó, gyurma, filctollak, zsírkréta, füzetek, rajzblokk, ecsetek, tempera és vízi színes, de még ugrálókötél is… – Olyan csomagról van szó, amely jócskán tehermentesíti a szülőket iskolakezdéskor, hiszen nem kell semmit venniük – hallottuk Ladisity Melindától.

Az MNT beiskolázási csomagjait tegnap kiosztották a Petőfi Sándor Általános Iskola első osztályos, magyar tannyelven tanuló diákjainak is, itt 15-en kaptak ilyen ajándékot, holnap reggel a telepi József Attila Általános Iskolában kapják meg tanfelszerelésüket a kisdiákok. Ott öten vannak a tagozatban.

Farkas Erika tanítónő és a Sonja Marinković iskola többi tanára is nagyon örül annak, hogy megnyílt a magyar tannyelvű első osztály, és hogy sikerült fenntartani a folytonosságot. Ebben az iskolában tatarozási munkálatok folynak, a külső, hőszigetelési és vakolatfelviteli munkákat már elvégezték, jelenleg a tantermek felújítása történik – új felszerelést kapnak.