2024. április 19., péntek

Expo új helyszínen, régi és új tartalmakkal

Idén tizennegyedik alkalommal szerveznek Topolyán mezőgazdasági és gazdasági kiállítást és vásárt

Az előző években a Mezőgazdasági Iskola sportcsarnoka és annak környéke adott otthont a rendezvénynek. Idén új helyszínen, a Piac Közvállalat csarnokában és az új parkolóban szervezik meg.

Már több mint 150 kiállító jelezte részvételét, de további érdeklődőkre is számítanak. Az ünnepélyes megnyitót szeptember 8-án 17 órakor tartják, de a látogatókat már reggel 9 órától várják. Szeptember 9-én, szombaton 10-től 13 óráig szakmai konferenciát tartanak, amelynek a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. a fő szervezője és amelynek témaköre a modern agrár- és feldolgozóipari technológiák bevezetését érinti. Az Expo keretében már hagyományosnak számító pálinkaversenyre jelentkezők az idegenforgalmi szervezetben jelentkezhetnek, ahol fél liter kisüstit kell átadni, a nevezési díj 200 dinár, az eredményhirdetésre pedig szeptember 10-én, vasárnap, az Expo zárónapján kerül majd sor. A védőnővér-szolgálat az Expón ingyenes egészségügyi tanácsadással áll majd az érdeklődők rendelkezésére, a legkisebbek számára különféle foglakozásokat szerveznek, és a szülők dolgát is szeretnék egy kicsit megkönnyíteni azzal, hogy lesz majd egy gyermekmegőrző, ahova egy órára beadhatják kisgyermekeiket azok a szülők, akik a kiállítást szeretnék megtekinteni, vagy valamelyik kísérőrendezvényén vesznek részt. Játékos-kreatív foglalkozásokat szerveznek, az „órarend” ki lesz majd függesztve, de a legnépszerűbb közösségi oldalon is folyamatosan frissítik majd a programokról szóló tájékoztatókat.

Az Expo keretében az ide látogató hazai és külföldi vendégeknek, üzletembereknek egy külön megszervezett programon bemutatják a község idegenforgalmi nevezetességeit. A topolyai idegenforgalmi szervezet külön információs pultnál várja majd az érdeklődőket az Expón. A belépés díjtalan lesz mindhárom napon.