2024. március 28., csütörtök

Tini és Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedő

Ha szoktál énekelni, szeretnél megjelenni a nagyszínpadon és a tv képernyőjén, bemutatkozni a nagyközönség előtt, íme a nagy lehetőség! Ha pedig már sokfelé jártál, de a temerini Tinifesztiválon még nem mutatkoztál, végső ideje hogy bizonyíts! Mielőtt szerencsét próbálnál a nagyvilágban, legyél győztes az ifjúsági kategóriában!

A temerini Szirmai Károly MME székháza (Góbor Béla felvétele)

A temerini Szirmai Károly MME székháza (Góbor Béla felvétele)

A Szirmai Károly MME 2017. novemberében megszervezi a XXVI. TINI-IFJÚSÁGI könnyűzenei énekes vetélkedő döntőjét. Az 1992 és 2004 között született lányok és fiúk jelentkezését várják. Az énekesek két korcsoportban versenyeznek: 13–17 év a tini, illetve 18–25 év az ifjúsági kategória.

A jelentkezők a könnyűzene különböző területéről adhatnak elő zeneszámot magyar nyelven. Számításba jöhetnek pop, rock, jazz-rock, musical stb. szerzemények magyar szerzőktől, vagy pedig a hazai és a nagyvilág könnyűzenei választékának magyar nyelvű fordításából.

Az audíción 3 dalt kell elénekelni élőben, lehetőség szerint hangszeres zenei alapra (karaoke), amit usb-re kell felvenni. Ajánlatos, hogy legalább az egyik szerzemény gyorsabb tempójú legyen. A szervezők nemsokára megjelentetnek egy dalkínálatot és kötelezik a jelentkezőket arra, hogy egyik előadott zeneszám erről a listáról kerüljön ki. A nyár végén audíciót tartanak majd, amelyen szakemberek kiválasztják a döntő résztvevőit és a továbbjutó énekesekkel egyeztetve, a megfelelő zeneszámot. Ezután zenei alapot készít a zenekar, amelyre gyakorolhatnak a fiatalok. A tervek szerint a fesztivál előtt lehetőség nyílik majd az énekesek számára egy szakmai-tanácsadói meghallgatásra.

A Tinifesztivál novemberi döntőjének résztvevői a temerini sportcsarnokban mutatkoznak majd be, de viszontláthatják magukat a tv képernyőjén is. A díjazottak elismerésben részesülnek, az ifjúsági kategória legjobbjai pedig értékes ajándékra számíthatnak.

A jelentkezési adatokat a művelődési egyesület weboldalán, az űrlapok menüpont alatt lehet elküldeni. A dalkínálat is ott érhető el.

Jelentkezni a szirmai.m.m.e@gmail.com villámpostán is, valamint a Facebookon is lehet. Személyesen Temerinben, a Petőfi Sándor utca 19. alatt és a 021/843-411-es vezetékes telefonon minden munkanap 18-tól 22 óráig. Kapcsolattartó személy: Varga Flórián, 063/195-1260.