2024. április 25., csütörtök

Hangok és képek

A Kortárs Galériában csütörtök este, a városnap keretében nyílt meg Ivana Marić A váltakozás terei című kiállítása. Az egybegyűlteket Nela Tonković, a Kortárs Galéria igazgatója köszöntötte. Elmondása szerint a város napját ezúttal is egy figyelemreméltó kiállítással ünneplik, amely egyúttal arra is hivatott, hogy alkotásra buzdítsa a képzőművészeket.

Nela Tonković, Miroslav Jovančić és Ivana Marić a Kortárs Galériában (Fotó: Lukács Melinda)

Nela Tonković, Miroslav Jovančić és Ivana Marić a Kortárs Galériában (Fotó: Lukács Melinda)

A szabadkai születésű Ivana Marić tavaly mesterfokozaton diplomázott az Újvidéki Művészeti Akadémián. Kiállított műveivel a hangok és a képek, a zene és a színek összhangját kereste. A kiállítást Miroslav Jovančić kurátor méltatta:

– A bemutatott képeket Ivana Marić a mesterképzése idején készítette. Ami legfőképp megihlette, az a zeneművészet és a festészet korrelációja, azaz kapcsolata, összefonódása. Épp emiatt a művésznővel külön gondot fordítottunk a képek elhelyezésére, arra, hogyan társítsuk az alkotásokat és melyek kerüljenek ugyanabba a terembe. Azt gondolom, hogy mindegyik teremnek úgymond megvan a maga muzsikája is – mondta Miroslav Jovančić.

A kellemes hangulatú kiállításmegnyitón valóban találkoztak a hangok és a képek, zenétől volt hangos a Kortárs Galéria, mivel fellépett a Neprijatno mi je együttes.