2024. április 19., péntek

Palacsintaparti a családi napon

Bűvészelőadás, kézműves foglalkozások, palacsintaparti várta a bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládos Egyesület tagságát és valamennyi falubeli csemetét az Echo Gyermek és Ifjúsági Rendezvényközpontban a hétvégén.

Felhőtlen hangulatú családi nap (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Felhőtlen hangulatú családi nap (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A rendezvényen mintegy 30 egészen kicsi és kicsit nagyobbacska gyermek vett részt – korosztálytól függően – szülőkkel vagy egyedül. Szombaton délelőtt Torok Katrin arcot festett, és beavatta az érdeklődő csemetéket a pom-pom készítés „tudományába”. A fergeteges hangulatú staféta játékok alkalmával Sötét Andreja ügyelt a szabályos verseny kimenetelére. Az ECHO tánctermében muzsikus hangulat uralkodott, a talpalávalót rajzfilmrajzfilmslágerek, valamint régi és újabb aktuális gyermekdalok szolgáltatták. Ez után több tálca lekváros-eurókrémes-fahéjas-cukros palacsinta várta, hogy éhes gyerekek prédává váljon – a jelenlevő szülők közreműködésével. Torok Sándort, az egyesület elnökét a faluban nagy mókamesternek is ismerik, e napon sem hazudtolta meg hírét.

– Egyesületünknek ez az ötödik ilyen jellegű programja. Az idén a bácskossuthfalvi Helyi Közösség támogatását is élveztük, az ő hozzájárulásukkal érkezett hozzánk a topolyai Mara Amatőr Színtársulat a Paprikás csirke című előadással pénteken este, és ki tudtuk bővíteni a szombati foglalkozásainkat. Rendezvényünkkel nyitottá váltunk azok számára is, akik nem tartoznak hivatalosan a tagságunkhoz. Jó volt látni a nagyszülőket, ahogy elhozzák az unokáikat, és csatlakoztak hozzánk olyan gyerekek is, akik csak látogatóba érkeztek haza szüleikkel – tudtuk meg Torok Sándortól, az Életfa elnökétől.

Nagy Karlo bűvész interaktív előadása ejtette leginkább ámulatba a kis közönséget, aki mutatványaival színes kendőket, galambokat, nyulat „varázsolt” el a szemek elől, és „varázsolt” vissza. Lévay Sofija vezetésével nemezelhettek a legkitartóbbak. A fiúk egy-egy nemezlabdát gyúrhattak, a lányok pedig színes hajbavalót készíthettek maguknak. A pacséri Farkas Viviennek például ez utóbbi élmény volt a legemlékezetesebb.

– Habár nekem rövid a hajam, nem tudom gumival összefogni, de Sofija tanácsára a karomon fogom hordani a nemezgumit. Ez most a kedvenc játékom – tette hozzá a kislány.

A bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesülete az év eleji újrahangolt start óta több jóakaratú egyéntől kapott felajánlásokat, adományokat. Ezekből az összegyűlt és raktározott ruhaneműkből, játékokból és egyéb, a gyermeknevelés alkalmával hasznosítható tárgyakból és eszközökből – a tervek szerint – szeptemberben egy nagyszabású vásár zajlik majd, amely a tagság számára ingyenes lesz, azoknak az érdeklődőknek pedig, akik nem tagosodtak, kedvezményes. Őszre a tagsági díjat törlesztett családok egy iskolai tanfelszerelést kiegészítő támogatásra is számíthatnak, télen pedig vidám hangulatú – csomagosztással egybekötött – Mikulás-várás elképzelései alakulnak. Ez a jelenlegi tagságot tekintve valamivel több, mint 30 családot és támogatót, illetve mintegy 100 gyermeket érintene.