2024. április 18., csütörtök

Újkenyeres Játékok Határok Nélkül

Az Újkenyeres Játékok Határok Nélkül elnevezésű rendezvényt harmadik alkalommal szervezte meg a Zentagunarasi Ifjúsági Klub, és idén is jó hangulat jellemezte ezt a vetélkedőt. A játékokra 5–7 fős, fiatalokból álló csapatok jelentkezését várták. Öt csapat nevezett be erre a vetélkedőre, négy helybeli, és egy csantavéri csapat.

A rendezvényről Nagy Norbert szervező számolt be:

– A versenyszámok stafétajátékokból, ügyességi játékokból, és vizes játékokból álltak. Az időjárás is kedvezett nekünk, így kellemes környezetben, a zentagunarasi futballpályán zajlottak a játékok. Nyolc-kilenc versenyszám volt, melyeket egy tízperces színdarab követett. Minden csapatnak össze kellett ugyanis állítania egy rövid előadást, amelyben kötelezően szerepelnie kellett a csapatnévnek, a csapat indulójának, illetve a kenyérnek, valamint a kenyérkészítés folyamatának. Még a játékokat megelőző napokban üzenetet küldtünk a csapatoknak, hogy hozzanak magukkal egy seprűt, egy pár gumicsizmát, és egy plüss állatot, ugyanis ezekre szükség volt az előadásukban. Az ügyességi és stafétajátékok közül legkedveltebb volt talán a „parasztnarkó” néven ismert játék, amelynek lényege, hogy egy földbe szúrt botra egy műanyag poharat helyezünk, arra tesszük a homlokunkat, és így tíz kört teszünk meg a bot körül. A tíz kör megtétele után kell egy bizonyos távon, lehetőleg egyenes vonalban futni, és célba érni. Nehezítésként egy tálcára helyezett, vízzel telt poharat adtunk a versenyzőknek, amit végig kellett vinniük úgy, hogy minél kevesebb vizet veszítsenek a pohárból. Az eredményeket nagyban befolyásolta, hogy mennyi víz gyűlt össze a mérőedényekben. Ezenkívül volt távcsúszás, ami samponos-vizes fólián történt. Valamint volt még hernyókúszás verseny, amikor a versenyzőt szorosan betekerték fóliával, és így kellett kúszva célba érnie. Egy másik kedvelt versenyszámban három szalmabálán kellett végigmennie a csapatnak a pályán úgy, hogy a lábuk nem érinthette a talajt, hanem a szalmabálákat kellett mindig előbbre tenniük. A vizes játékok egy felfújható gumimedencében zajlottak, amelyben vizet, ételfestéket, kevés lisztet, és kevés joghurtot kevertünk össze, és ebben rejtettük el a pontokat tartalmazó műanyag kapszulákat, amelyeket meg kellett keresniük. A felsoroltakon kívül természetesen más versenyszámok is voltak, és mindegyik érdekes, és valamilyen módon kicsit rendhagyó is volt – foglalta össze az eseményeket Nagy Norbert.

A versenyben első helyezett lett a Bajnokok csapata, másodikak lettek az Agyágyúk, harmadikak pedig a Farkasok. Az első helyezettek ingyenes belépőt nyertek a szegedi Para Parkba, a kiskunmajsai fürdőbe, valamint ajándékcsomagot a Capriolo jóvoltából. A második helyezettek a kiskunmajsai fürdőbe, valamint a szegedi gokart-futamra nyertek belépőt, amihez szintén Capriolo-ajándékcsomag járt. A harmadik helyezettek a bácskossuthfalvi fürdőbe nyertek belépőt, valamint ajándékcsomagot a Capriolo jóvoltából. A negyedik és ötödik csapat az orosházi fürdőbe szóló három családi belépőt kapott különdíjként. Ezenkívül minden helyezést elért csapat 20%-os árengedményt nyert a makói Hagymatikum fürdőbe, valamint a szegedi Vadasparkba. A helyezettek nyereményeit támogatók biztosították, köztük a zentagunarasi Fitochem, valamint Zentagunaras Helyi Közössége.