2024. április 16., kedd
LMBTQ SPORTEGYESÜLET

Egymillió forintos bírság a pályabérlés elutasításáért

Egymillió forintos bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-re, amiért az a tagok szexuális irányultsága, illetve nemi identitása miatt utasította el az Atlasz Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Queer (LMBTQ) Sportegyesület pályabérlését – közölte az egyesület kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a MoM Sport Uszodát üzemeltető Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. addig nyitott volt az együttműködésre, amíg meg nem tudta, hogy egy LMBTQ sportszervezet bérelne nála úszósávot. Az elutasításkor az uszoda azt közölte, hogy a megnövekedett vendégszám, illetve a külső edző alkalmazásának tilalma miatt utasította el a sportegyesület megkeresését.

A sportegyesület a Háttér Társaság támogatásával az eljárás miatt februárban fordult az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz. A hatóság megállapította, hogy az uszoda érvelése nem felelt meg a valóságnak. A hatóság a jogsértés megállapításán túl egymillió forint bírság megfizetésére és a határozatnak a honlapján történő közzétételére kötelezte az uszodát.