Pakolok, tehát vagyok

Kis Laura

2017. augusztus 29., 18:19

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Eljött a várva várt pillanat, holnaptól végre szabadságon leszek. Pár nap múlva barátnőmmel indulunk is Olaszország legdélebbi tartományába, ami nem számít annyira népszerű úti célnak. Sokan nem is tudják pontosan hol van, pedig a leírások, és az olaszok véleménye szerint ott találhatóak a legszebb tengerpartok. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy Calabria régióba látogatunk el, és remélhetőleg ismételten megtapasztaljuk a Dolce Vita életérzést. Tropeában szállunk majd meg. A városról még a mindentudó National Geographic útikönyvemben is csak néhány sort találtam, így minden továbbit a helyszínen fedezünk fel, de ne szaladjunk ennyire előre.

(Fotó: www.loveholidays.com)

Az elkövetkező néhány nap programja kétségtelenül a pakolás lesz. Fapados járattal utazunk Budapestről Lamezziába. A légitársaságnál egyelőre még a szigorúbb poggyászszabályzat az érvényes, tehát a repülőre kisebb méretű kézi csomagot vihetünk fel. Éppen ezért a kirándulás alatt egy 35 literes hátizsákkal utazom. Egy hétre megyünk, és be kell vallanom, nőként néhány dolog szinte nélkülözhetetlen számomra. Egészen más rendszer alapján csomagolok, amikor tudom, hogy egy ilyen jellegű útra indulok, mint amikor elegendő hely áll a rendelkezésemre. Olyankor szabadon bepakolok egy-két lábbelivel, melegítővel többet, illetve olyasmit is, amire feltételezhetően nem is lesz szükségem.

Az út alatt lesz strandolás is, viszont a környéket is minél jobban szeretnénk felfedezni. Strandpapucsra, szandálra és egy pár zárt cipőre egyaránt szükségem lesz. A kényelmes lábbeli egyszerűen elengedhetetlen. Természetesen néhány lenge ruhácska, valamint a fürdőruha képezi a csomag legfontosabb részét. Emellett azonban melegebb öltözékre is gondolnom kell. Manapság már az időjárás annyira kiszámíthatatlan, főleg a tenger mellett, hogy a szélnek köszönhetően egyik pillanatról a másikra másképpen alakul a hőérzetem. Így egy felső okvetlenül lapul majd a hátizsák mélyén. Továbbá felmerül a strandtörölköző kérdése is, ami, mint tudjuk, feleslegesen nagy helyet foglal el. Tapasztalt utazónként erre is van megoldásom, ami azt jelenti, hogy törölköző helyett egy valamivel vastagabb és nagyobb kendőt rakok be a csomagba. A fent említett dolgokból már kiderült, hogy a kényelem létfontosságú, mégis nőként ez a fajta komfort némi eleganciával is párosul. Különféle ruhácskákból több is elfér. Ezek közül is leginkább olyanokat választok, amit ha a helyzet úgy kívánja, akár sportcipővel is hordhatok. Ha pedig valamivel elegánsabb szeretnék lenni, egy-két kiegészítővel, illetve szandállal máris csinosabb hatást érek el. Természetesen a szükséges kozmetikai, testápolási árucikkekre is gondolni kell, viszont ez nem okoz komoly fejtörést, hiszen mindent kis kiszerelésben vásárolok meg, és ezzel már a légitársaság előírásainak is eleget tettem.

Mindezek után megállapíthatom, hely ide vagy oda, közel a harminchoz bizony már egészen másmilyenek az igényeim és a kényelem az egyik fő szempontnak számít. Ennyi év után igazán rutinosan pakolok, de azért őszintén be kell vallanom: nő létemre végül úgyis bekerül néhány olyan dolog, amire valószínűleg nem is lesz szükségem az út során.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége