2024. április 25., csütörtök

Kidőlő fák okoztak károkat

A vasárnap kora esti, rövid ideig tartó, ám Észak-Bácska egyes részein annál intenzívebb vihar Szabadka város területén is több helyen okozott kisebb károkat, azonban egy-két esetben komolyabb károkozásról is beszélhetünk.

Hétfőn délutánra kijavították a tetőkárokat (Fotó: Gergely Árpád)

Hétfőn délutánra kijavították a tetőkárokat (Fotó: Gergely Árpád)

A Gundulić utcában fél öt körül egy akácfa törzse hasadt ketté az erős szél miatt. A fa dőlés közben magával rántotta a közelben futó vezetékeket, ennek hatására egy családi ház tetőszerkezete megsérült. Az épületben egy idős hölgy tartózkodott, a többi lakó nem volt otthon. Először a kommunális rendőrség érkezett a helyszínre, akik elrendelték, hogy áramtalanítsák a közelben lévő elektromos vezetékeket, majd a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat emberei csakhamar eltávolították a fát. A tetőszerkezetben keletkezett károkat a hétfői nap folyamán kijavították, míg a kábeltévé-szolgáltatás a tervek szerint a mai nap folyamán áll vissza, miután pótolják a két kidőlt karót.

A hírek szerint egy kidőlő fa a lóversenypályánál is nagy károkat okozott, megrongálva egy közelben parkoló személygépjárművet.