2024. április 24., szerda

Sikeresek előnyben

A Kolevkában és a Gerontológiai Központban járt Zoran Đorđević miniszter

Első szabadkai látogatása során Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter szombaton meglátogatta a Kolevkát, valamint a Gerontológiai Központot, ahol a két intézmény működéséről, valamint az azokat érintő problémákról érdeklődött.

A Kolevkában a kis lakók alakalmi műsorral fogadták a vendéget, majd ezt követően a miniszter végigjárta az intézményt.

A miniszter és munkatársai a Kolevkában (Fotó: Paszterkó Erika)

A miniszter és munkatársai a Kolevkában (Fotó: Paszterkó Erika)

– A Kolevkával kapcsolatban egy új projektumot készítünk, ami lehetővé teszi az épület minden részének a használatát. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az intézmény dolgozói és kis lakói teljes kényelmet élvezhessenek – hangsúlyozta Zoran Đorđević.

Nenad Kozomora, a Kolevka igazgatója elmondta, hogy teljes mértékben számít a minisztérium támogatására, ugyanis intézményükben megnövekedett az ott lakó jogosultak életkora, ezt szem előtt tartva kell kidolgozni egy projektumot, amelyben konkrétan meghatároznák a lakók lakhatási és ápolási feltételeit, valamint a káderállomány struktúrájának az összehangolását.

A miniszter a Gerontológiai Központban tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy minisztériuma mindent megtesz azokért az intézményekért, amelyek sikeresek szeretnének lenni, és mint mondta, az említett két intézmény igazgatói mindenképpen ebbe a csoportba tartoznak.

– A Gerontológiai Központban kapacitásbővítésről, a dolgozók számának növeléséről, valamint a negyedik emelettől lejjebbi emeletek felújításáról beszélgettünk Petar Balažević igazgatóval – mondta a miniszter.

Zoran Đorđević a Gerontológiai Központ udvarában tervezett migránslakások sorsának alakulásával kapcsolatban érdeklődésünkre elmondta, hogy a norvég partnerrel való beszélgetés alkalmával új együttműködési módról és koncepcióról tárgyaltak. Hangsúlyozta, amint lesz konkrét projektum, ismertetni fogja azt, addig pedig csak annyit árult el, hogy az majd teljesen eltér az eddigitől.