2024. április 25., csütörtök

Létszámleépítésről döntött a képviselő-testület

Temerinben az állandó munkaviszonyban lévők számát 366-ról 338-ra csökkentik

A temerini képviselő-testület pénteki ülésén a képviselők szavazattöbbséggel elfogadták az önkormányzat rendszerében alkalmazottak létszámcsökkentését. Az erről szóló határozati javaslatot Đuro Žiga polgármester indokolta meg. Ennek értelmében huszonnyolccal kevesebben dolgozhatnak meghatározatlan időre felvett alkalmazottként. Az állandó munkaviszonyban lévők száma 366-ról 338-ra csökken. 

Ez a leépítés érinti a közégi közigazgatási hivatalt, ahol 73 állandó foglalkoztatott helyett 70 maradhat, a Veljko Vlahović Gyermekintézményben a 92 helyett 90, a Szirmai Károly Közkönyvtárban a 7 helyett 6, a Művelődési Központban a 9 helyett 5, a Községi Idegenforgalmi Szervezetben a 4 helyett 3, míg a helyi közösségekben nem lesz elbocsátás. A Közművállalatban a 152 alkalmazott közül 139 maradhat, a Gas Közvállalatban a 20 helyett 18, a Szociális-védelmi Központban a 4 helyett 3, és a Községi Fejlesztési Ügynökségben a 2 állandó munkaviszonyban lévő helyett csak 1 maradhat. Az említett intézmények és szervezetek 60 napos határidőt kaptak a leépítés véghezvitelére. A létszámcsökkentés nem érinti a meghatározott időre és az időnkénti alkalmazottakat, valamint helyettesítésben foglalkoztatottakat.

A vitában résztvevők hangoztatták, hogy a leépítés hatással lesz az elbocsátásra kerülők életszínvonalára. A magyar pártok (VMDP és VMSZ) kérték, hogy a leépítéskor vegyék figyelembe a község lakosságának nemzetiségi összetételét. Elhangzott, hogy a leépítés nem vonatkozik a meghatározott időre és ideiglenesen alkalmazottakra, valamint a helyettesítést ellátókra.

Napirenden több más kérdés is szerepelt, mint amilyen a bizottság kinevezése az aszálykár felmérésére, a községi költségvetés hathavi megvalósítása, a Közművállalat 2016. évi ügyviteli és pénzügyi jelentése, valamint más kérdések.