2024. március 29., péntek

A Videoton háromórás meccsen győzte le a Ferencvárost

A Videoton 3:1-re legyőzte a vendég Ferencvárost a kényszerű szünetek miatt háromórásra nyúlt mérkőzésen vasárnap, a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában.

Az európai kupaporondtól utolsó magyar csapatként csütörtökön búcsúzó Videoton kezdte jobban a találkozót és egy formás támadás végén Pátkai góljával megszerezte a vezetést. A hátrányba kerülő Ferencváros átvette a játék irányítását, ám Priskin zúgó kapufájánál tovább nem jutott. A második félidő elején növelte előnyét a hazai gárda Scepovic fejesével. 

Az egyre fokozódó vihar és a villámlások miatt félhomályba borult stadion miatt a 61. percben a játékvezető félbeszakította a találkozót. Mintegy tízpercnyi várakozást követően folytatódott a mérkőzés. A kényszerpihenő után Nego került azonnal ziccerbe, de lövését Dibusz hárítani tudta, majd nem sokkal később Scepovic sem tudta gólra váltani az előtte adódó nagy lehetőséget.

A világítás mindössze tíz percet bírt, akkor ugyanis teljes sötétségbe borult a stadion. Ezúttal több mint 50 percet kellett várni a hiba kijavítására. A két csapat a rendes játékidőből hátralévő mintegy húsz percet lendületes futballal töltötte, mindkét kapu előtt adódtak nagy helyzetek. Stopira révén a székesfehérváriak háromgólosra növelték előnyüket, majd Priskin "kozmetikázott", s állította be a 3-1-es végeredményt.

A Videoton győzelmével átvette a vezetést a tabellán úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint az azonos pontszámmal álló Honvéd.

OTP Bank Liga, 7. forduló: Videoton FC-Ferencváros 3:1 (1:0)
Gólszerzők: Pátkai (12.), Scepovic (49.), Stopira (83.), illetve Priskin (89.)