2024. április 20., szombat

A Vojvodina szurkolói összetűztek a klubvezetőkkel

A Vojvodina labdarúgó csapata súlyos, 5:0 arányú vereséget szenvedett szombaton este a vendég szabadkai Spartacustól a szerb bajnokságban. A hazai szurkolók elégedetlenek voltak a csapat teljesítményével, és a mérkőzés közben összetűztek a klubvezetőkkel, akik a páholyból követték a találkozót. Egyes vezetőségi tagok sem maradtak adósak, ami miatt elszabadultak az indulatok, egymást követték a sértegetések. A szurkolók Dušan Mijić és Dragoslav Vuković vezetőségi tagok távozását követelték. Végül a rendőrök közbeavatkozása után rendeződött a helyzet.

- A szurkolók fizettek a belépőjegyért, ezért joguk van elégedetlenkedni a csapat rossz teljesítménye miatt, de az mégsem normális, amit egyesek műveltek. Felteszem a kérdést, hogy mi történt volna, ha a szurkolók bejutnak a páholyba? A vereség a sport része, nem lehet mindig győzni. Mindent megteszünk azért, hogy rendezzük a klub helyzetét, és nem értem, hogy egyesek miért viselkedtek így – mondta a Dnevniknek Mijić.

Az incidens másfél hónappal azt követően történt, hogy a szurkolók betörtek az öltözőbe és bántalmazták a Vojvodina néhány játékosát Szlovákiában a Ružomberok elleni nemzetközi mérkőzés után. Nikola Trujić, a csapat egyik legjobb játékosa emiatt távozott az újvidékiektől.