2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS - EURÓPA-LIGA

A Partizan felnégyelte a Videotont

Egy gól, csak egy gól – ennyit kértek a Partizan játékosai a Videoton elleni Európa-liga mérkőzés visszavágója előtt (az első találkozón nem született találat), ugyanis biztosak voltak benne, ha megszerzik a vezetést, akkor az előnyt megőrzik majd, és bejutnak az EL-csoportkörbe.

A kérésük a mindössze 3800 néző befogadásra alkalmas felcsúti stadionban meghallgatásra talált, ugyanis már az első félidőben 3:0-s előnyre tettek szert, és így érdekeltek lesznek a pénteki sorsoláson, amikor eldől, melyik csapatokkal kerülnek egy csoportba.

Habár a szervezők a mérkőzés napján igyekeztek kiszűrni azokat a szerbiai szurkolókat, akik jegy nélkül igyekeztek a mérkőzésre, azonban olyanok is voltak, akik egy nappal korábban érkeztek, s ők már a mérkőzés napján a találkozó helyszínén lődörögtek, s megpróbáltak jegyhez jutni. A Partizan drukkerei a lelátó egyik karéját töltötték meg, azonban a másik szektorban, amely szintén a vendégszurkolóknak volt szánva, a találkozó kezdetekor mindössze 15-20 néző ült, igaz, a mérkőzés alatt megduplázódott a Partizan szurkolóinak száma.

A negyedik percben Stojkovićnak akadt védeni valója, aki jól leért egy jobboldali lövésre, amelyet oldalra ütött ki, s szerencséjére a védők előbb értek oda, mint a hazai támadók. A Partizan hívei egy percre sem hagyták abba az éneklést, s a hatodik percben még hangosabbak lettek, ugyanis egy gyors ellentámadás során négy partizanos vihette rá a labdát két székesfehérvári védőre, s az akciót a jobb oldalon üresen maradt Tawamba fejezte be, akinek a jól eltalált lövése a jobb sarokban kötött ki. Pár perc múlva remek alkalom adódott a Videoton előtt, hogy egyenlítsen, de a középre lőtt labdára remekül érkező Lazović lövése a bal kapufa mellé szállt. A 12. percben Henty kapott jó labdát a bal szélen, de egy csel után a rövid sarkot célozta meg, lövése azonban mellément. A pálya közepén kialakult egy kis kakaskodás, mivel a vendégek azt sérelmezték, hogy a hazaiak nem rúgták ki a labdát, hogy ápolni lehessen az egyik Partizan-játékost.

A 24. percben padlóra került a Videoton, amikor egy tetszetős akció után a középen két védőt is megelőző Soumah a kapuba gurított. A gól elsősorban Uroš Đurđević érdeme volt, aki a kiugratás után szembe találta magát Kovácsikkal, de rácáfolva azokra, akik önzőnek titulálták, nagyon szépen gurított a még előnysöebb helyzetben levő Soumah elé. A 27. percben a hazai szurkolók piros lapot követeltek Ostojićnak, mivel a védő szerintük utolsó emberként állította meg az akciót, azonban a Partizan védője megúszta az esetet sárga lappal. A vendégszektorból a 33. percben felcsendült a Kosovo je Srbija rigmus, s nagy kérdés, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) efelett szemet huny-e majd. Az élet, pontosabban mondva Janković visszaadta a gólpasszt Đurđevićnek, aki a 35. percben hasonló helyzetben találta magát, mint Soumah, s ő sem tévedett. A Partizan harmadik gólja az eredményezte, hogy a hazai szurkolók között olyan is akadt, aki elindult haza, aki pedig maradt, az csöndben maradt és szitkozódott.

A második félidő pont úgy alakult, ahogy egy 3:0-s vendégvezetésnél várni lehetett. A Videoton erőtlenül próbálkozott, a Partizan pedig magabiztos őrizte meg előnyét, úgy, hogy közben helyzeteket alakított ki. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a második játékrész elején Juhász megkapja második sárga lapját, s a Videoton tíz emberre fogyatkozzon. Az igencsak eseménytelen második félidő végén, öt perccel a találkozó vége előtt Lazović perceken át szidta a Partizan edzőjét, Miroslav Đukićot, aki széttárta karját és nem értette, mi a probléma. A végeredményt Đurđević állította be a 87. percben amikor okosan lőtt a rövid sarokba.

A felcsúti mérkőzés bebizonyította, hogy a Partizan labdarúgói technikásabbak, s egy jobb játékosok is, akiknek nem okozott gondot idegenben kiharcolni a továbbjutást.

Európa-liga, 4. forduló, a csoportkörbe jutásért: Videoton-Partizan 0:4 (az első mérkőzésen 0:0)