2024. március 29., péntek
TENISZ

A rajt sem lesz könnyű

Négy szerbiai és két magyar teniszező rajtol a US Open selejtezőjében. Nincs közöttük a sérült Györe László, így Filip Krajinović, Nikola Milojević, Ivana Jorović, Nina Stojanović, Gálfi Dalma és Stollár Fanni próbálkozik a New York-i pályákon. A sorsolás után elmondható, hogy nehéz lesz továbbjutni bárkinek, mi több, már az első forduló is megpróbáltatásnak ígérkezik.

A férfiaknál a 12. kiemelt Filip Krajinović a cseh veterán Lukas Rosollal, Nikola Milojević pedig a 8. kiemelt német Peter Gojowczykkal kezd. A nőknél Gálfi Dalma a kassai Anna Karolina Schmiedlovával, Stollár Fanni az új-zélandi Marina Erakovićtyal, Ivana Jorović a török Cagla Büyükakcayjal, Nina Stojanović az észt Kaia Kanepivel mérkőzik az 1. fordulóban. Alanyi jogon öt szerbiai, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Dušan Lajović, Jelena Janković, Aleksandra Krunić és két magyar, Babos Tímea és Fucsovics Márton indulhat az év utolsó Grand slam-torna főtábláján.

Babos Tímea jól kezdte a bemelegítő tornákat számító New Haven-i versenyt. A magyar két szoros játszmában győzte le volt páros partnerét, a francia Kristina Mladenovićot, és a következő körben az ausztrál Daria Gavrilova következik. Még tizenéves korukban találkoztak egyszer, és akkor Babos nyert.

Fucsovics Márton immár harmadszor múlta felül az örök tehetséget, a lett Ernests Gulbist. A winston-salemi 2. fordulóban Fucsovics először mérkőzik a portugál Joao Sousával. Janko Tipsarević ugyanott gyors vereséget szenvedett az olasz Andrea Seppitől. A szerbnek egyetlen breaklabdája sem volt, olasz ellenfele pedig a hatból négyet használt ki.

Sikeres volt a manerbiói challenger rajtján Danilo Petrović, és a negyeddöntőért valószínűleg azzal a spanyol veterán Guillermo Garcia Lopezzel játszik, akit a múlt héten Cordenonsban le tudott győzni.

WINSTON-SALEM. – A férfitorna 1. fordulójában: Seppi–Tipsarević 6:2, 6:2, Fucsovics–Gulbis 7:6, 6:2, Edmund–Fabbiano 6:2, 6:3, Rublyov–Darcis 6:4, 6:4, Young–Silva 6:4, 6:2, Benneteau–Herbert 6:3, 6:2, Džumhur–Isztomin 6:4, 6:4, 2. forduló: Bagdatisz–Vesely 6:2, 7:6, Struff–Cuevas 7:6, 7:5.

NEW HAVEN. – A női torna 1. fordulójában: Babos–Mladenović 7:5, 7:5, Csang–Kvitová 6:2, 6:1, Bogdan–Vesznina 7:5, 7:5, Flipkens–Curenko 6:2, 6:3, Bouchard–Davis 6:1, 6:3, Pavlyucsenkova–McHale 3:6, 6:2, 6:4, Kaszatkina–Strycová 7:5, 6:3, Peng–Siniaková 1:6, 6:3, 7:6, Gavrilova–Kr. Plišková 7:5, 4:6, 7:5.

MANERBIO. – A challenger 1. fordulójában: Petrović–Arnaboldi 6:4, 6:3.