2024. április 25., csütörtök

Ajándékkoncerttel ér véget a szegedi szabadtéri

Az idén még látványosabb Ajándékkoncertet tervezett a szabadtéri játékok vezetése, mint tavaly: a zenei élmény mellett augusztus 24-én, csütörtökön este a 30 éves Szegedi Kortárs Balett is fellép a szimfonikus zenekar Dóm téri koncertjén, egyik legsikeresebb produkciójukat, a Carmina Buranát táncolják.

Az idei estre szóló ajándék-jegyeket a Tosca-belépők mellé kapták a Dóm téri nézők. A koncertet a város három meghatározó kulturális intézményének együttműködésével rendezik meg, ezzel zárul a fesztivál idei, 86. évada. Most először esőnapot is terveztek, hogy a koncert a rossz időjárás ellenére se maradjon el. A koncert első részében Kodály Zoltán művei csendülnek fel a zeneszerző születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából. A közönség a Páva-variációkat és a Galántai táncokat hallhatja, a Szegedi Szimfonikus Zenekart a 80. születésnapját ünneplő Pál Tamás vezényli, a második részben pedig legnépszerűbb produkcióját, a Carmina Buranát táncolja a 30 éves Szegedi Kortárs Balett, kibővített tánckarral, a szimfonikusokkal, énekkarral és szólistákkal.

Az Ajándékkoncertet felvételről közvetíti majd a Magyar Televízió is, ami nagy lehetőség, hogy egy szélesebb közönség is megismerje és megszeresse a Tisza-parti város művészeit.