2024. április 19., péntek

Új kenyér került az asztalra

Törökkanizsán vasárnap tizedik alkalommal tartották meg a hagyományos Szent István-napi kenyérszentelő ünnepséget.

Újhelyi Nándor megszegi az új kenyeret (Gergely József felvétele)

Újhelyi Nándor megszegi az új kenyeret (Gergely József felvétele)

A résztvevők utcai fiákeres felvonulása után a Szent Györgyről elnevezett katolikus templomban a 25 éve pappá szentelt Koncz Tibor, törökkanizsai születésű, Nagykikindán szolgáló plébános és paptársai celebráltak ünnepi szentmisét, amelyen megáldották az új kenyeret. Msgr. Fiser János püspöki helynök gratulált Tibor atyának a 25 éves elhivatott lelkipásztori munkájához. Sóti János törökkanizsai plébános a csókai Mészáros Atilla diakónus személyében bemutatta a híveknek az új hitoktatót.

A szentmisét követően a hűvös, esős időjárásra való tekintettél nem szabadtéren, hanem a színházteremben tartották meg a Szent István-napi ünnepség művelődési programját, amelyben fellépett Zenta Város Fúvószenekara, az oromhegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület citerazenekara és asszonykórusa, valamint a helybeli Tiszagyöngye Művelődési Egyesület műkedvelői, szavalói, népdalénekesei, versmondói. Hajnal Jenő, az MNT elnöke osztotta meg gondolatatit az ünneplő közösséggel, majd Újhelyi Nándor, a törökkanizsai képviselő-testület elnöke megszegte az új kenyeret.

Az ünnepségen jelen volt Radovan Uveri polgármester, Orosz Urbán Csilla alpolgármester, Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, Kormányos László tartományi képviselő és Ótott Róbert mezőgazdasági titkárhelyettes is.