2024. április 24., szerda

Véget ért a Szép szó tábor

Gálaműsorral ért véget az idei vers- és prózamondó tábor Kishegyesen

Hétvégén véget ért a XXIX. Szép Szó Vers- és Prózamondó Tábor, amelyre ez alkalommal is a kishegyesi Kátai-tanyán került sor.

A Vajdasági Magyar Versmondó Egyesület által szervezett tábor ez alkalommal sokkal népszerűbb volt, mint a korábbi években: összesen 55 résztvevője volt. Hajvert Ákos, a tábor vezetője és a VMVE elnöke ennek kapcsán elmondta, hogy a számos jelentkező miatt ez alkalommal nem négy, hanem öt csoportban folyt a munka. S nemcsak a tábor, hanem a tábor hagyományos gálaműsora iránt is nagy volt az érdeklődés. A produkcióra a Kátai-tanya amfiteátrumában került sor, ahol nem lehetett szabad helyet találni. A táborvezető a gálaműsor kapcsán elmondta, hogy a két nagycsoport produkcióit valószínűleg többször is be fogják mutatni, mind Vajdaságban, mind az anyaországban. Hajvert kiemelte, hogy a táborban elsajátítottakat a gyerekek különböző versenyeken tudják kamatoztatni, és abbeli reményét fejezte ki, hogy a résztvevők közül sokat már a Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozón viszontláthat.

Az idei Szép szó tábor kiscsoportjával Hajvert Lódi Andrea és Bori Fekete Ágnes drámapedagógusok foglalkoztak. A legnépesebb a középső korosztály volt, ezért őket két csoportra osztották, és Lőrinc Tímea, valamint Virág György zentai színészművészek foglalkoztak velük. A nagycsoportokkal igen elismert szakemberek foglalkoztak: az egyik csoportot Molnár Krekity Olga, Radnóti-díjas versfelkészítő vezette, a másikat pedig Kovács Frigyes, Jászai-díjas színművész és Molnár Gábor Nóra, rendező szakos színművész. Természetesen az idei évben is volt egyéni versfelkészítés, amely során a gyerekek az általuk hozott verssel foglalkozhattak szakképzett felkészítők segítségével. Idén Barta Júlia, Kormos Irén, Simonyi Lili, Szatmári Melitta, Fehér Farkas Hajnalka és Hajvert Ákos vállalták ezt a feladatot, a beszédtechnikai foglalkozásokat pedig Raffai Telecski Ágnes vezette. A tábort ez alkalommal a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Nemzeti Kulturális Alap, a Hagyományok Háza, a tartományi oktatási titkárság, a tartományi művelődési titkárság, Kishegyes község önkormányzata, valamint a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.