2024. április 25., csütörtök
ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROZÁS

Lampaert vezet

A Quick-Step uralta az oldalszelet

Yves Lampaert, a Quick-Step Floors belga versenyzője nyerte meg a Vuelta a España második szakaszát, a háromhetes spanyolországi megmérettetés első mezőnyetapját. A belga csapat az első nap csapatidőfutamán csupán hat másodperccel maradt le a győztes BMC-től, majd a második napon a szakaszgyőzelemmel járó jóváírásnak köszönhetően vehette fel az éllovasnak járó piros trikót.

Technikás és szeles versenyt nyert a BMC a Vuelta franciaországi első napján, amelyen a kiválónak ismert kronós egységek tekerték a legjobb időket, végül a többszörös csapatidőfutam-világbajnok BMC ünnepelt.

A második napon, az első tömegrajtos szakaszon az ideges főmezőny szokatlan módon egyetlen szökevényt sem engedett eltávolodni. A kanyargós, sok oldalszeles részt tartalmazó utolsó kilométereken aztán a tavaszi egynaposokat uraló Quick-Step Floors csapata helyezkedett a legjobban, és erős emberei munkájával darabokra szakította az élcsoportot. A tíz főre fogyatkozott első bolyból aztán szűk kilométerrel a finis előtt Lampaert indított, míg csapattársai az élen fékezték az üldözőket néhány pillanatig. A kialakult különbség elégnek bizonyult, a belga néhány kerékpárhosszal megnyerte az etapot, és még a második helyre is csapattársa, az utolsó kilométeren az üldözők mögött „pihenő” Matteo Trentin hajrázott be.

Vuelta a España, 1. szakasz (Nimes–Nimes, 13.7 km, csapatidőfutam): 1. BMC 15:58 perc, 2. Quick-Step Floors +6 mp, 3. Sunweb a. i., 4. Sky +9 mp, 5. Orica–Scott +17 mp stb. 2. szakasz (Nimes–Gruissan, 203.4 km): 1. Yves Lampaert 4:36:13 óra, 2. Matteo Trentin, 3. Adam Blythe, 4. Edward Theuns, 5. Sacha Modolo a. i. stb.

Az összetett állása 2 szakasz után (még 19 van hátra): 1. Yves Lampaert 4:52:07 óra, 2. Matteo Trentin +1 mp, 3. Daniel Oss +3 mp, 4. Tejay van Garderen+17 mp, 5. Nicolas Roche a. i. stb.