2024. április 25., csütörtök

Picurka fesztivál Loráért

Az ajándékok gazdáikra várva (Fotó: Gergely Árpád)

Az ajándékok gazdáikra várva (Fotó: Gergely Árpád)

A Peščara helyi közösségben pénteken első alkalommal szervezték meg a Picurka fesztivált. A Magosi Zsuzsanna, a helyi közösségekkel megbízott polgármesteri tanácsos szervezésében megrendezett fesztiválon vakációzó gyerekek vettek részt. A fesztivál kettős célt szolgált: egyrészt Lora Kolečević, a Budapesten gyógykezelésen lévő kislány gyógyítására gyűjtöttek adományokat a gyermekek által készített ajándéktárgyakért cserébe, viszonzásul pedig a szervezők szórakoztató programokkal örvendeztették meg a szorgalmas alkotókat.

A fesztivált több napon át tartó műhelymunka előzte meg, amelyen Magosi Zsuzsanna és Horvát Krisztina tanítóképzős hallgató koordinálásával a gyermekek különféle ajándéktárgyakat készítettek, amelyekkel a Picurka fesztiválon megajándékozták a donátorokat.

A gyerekek örömest lovagoltak (Fotó: Gergely Árpád)

A gyerekek örömest lovagoltak (Fotó: Gergely Árpád)

– A műhelyfoglalkozásokon résztvevő gyermekeket szerettük volna megörvendeztetni, olyan programokat szerveztünk, ahol mindenki megtalálta a kedvére valót, ezáltal megköszönve önzetlen segítségüket Lorának. A Csépe Imre utcában lévő sportpályán a gyermekek lovagolhattak, a fiúk focizhattak, és a kicsinyek számára kedvelt arcfestésre is akadt bőven jelentkező. A csapatprogramokban Franciskovity Laura szervezésében interaktív latin-amerikai tánckorreográfiába is örömmel kapcsolódtak be a gyermekek. Szabó Krisztina Gina nevű lovánál is sorban álltak a lovaglásra váró gyermekek – mondta Magosi Zsuzsanna szervező.