2024. március 29., péntek

Szent István-nap Magyarkanizsán

(Puskás Károly felvétele)

(Puskás Károly felvétele)

Augusztus 20-án már a reggeli órákban megkezdődött az államalapító királyunkra való emlékezés, ugyanis a Szent Őrangyalok katolikus templomban szentmise keretében megáldották az új kenyeret, majd a felvonulást követően ugyanezt a pravoszláv templomban is megtették.

Az ünnepi műsor délután gyermekprogramokkal vette kezdetét a város főterén, majd a színpadon a község művelődési egyesületei mutatkoztak be. A magyarországi Alma Zenekar gyermekkoncertjét követően kiosztották a koncert kapcsán meghirdetett rajzpályázat díjait, majd kihirdették a Legszebb kenyér verseny eredményeit is.

A kenyérszegést és az új kenyér megszentelését Fejsztámer Róbert polgármester ünnepi köszöntője koronázta meg, majd kiosztották az új lisztből sütött kenyeret a polgároknak.

A látogatókat sokszínű kézműves kirakodóvásár, gazdag étel- és italkínálat, tűzzsonglőrök, a gyerekeket pedig vidámpark szórakoztatta, míg az eddigiektől eltérően a magyarországi vendégfellépők fő koncertjeire a városháza előtt felállított színpadon került sor.