2024. április 25., csütörtök

Fánk után palacsinta

A topolyai 3+ Nagycsaládosok Egyesületének tevékenységéről

Tóth Gabriella a 3+ Nagycsaládosok Egyesületének új elnöke. Nemrégiben Topolyán találkoztak a vajdasági nagycsaládosok, a Vancsesz és a helybeli egyesület szervezésében egész napos programot szerveztek a tóparton.

– Zentáról, Adáról, Szegedről Kishegyesről, Pacsérról, Bácskossuthfalváról, Csantavérről, Péterrévéről érkeztek többek között vendégeink. Sós lepénnyel vártuk az ide érkezőket. Délelőtt foglalkozásokat tartottunk a hűvösben a gyerekeknek, a közös ebédet követően barátkozás és fürdés volt a program az esti órákig. Babgulyás és csirkepörkölt közül lehetett választani. Uzsonnára fánkot készítettünk a gyerekeknek.

Körülbelül százan voltunk, igazi barátkozós napot töltöttünk együtt. Topolyán évente egyszer van családi nap, de vajdasági szinten havonta találkoznak a nagycsaládosok – mesélte az új elnök, majd elmondta azt is, hogy a tavaly előtti megalakulás óta volt egy kis megtorpanás az egyesület életében, de most ismét igyekeznek fellendíteni a tevékenységüket.

– Fontos az ismerkedés, hogy tudjunk egymásról, azután segítsünk is annak, aki kéri, hiszen a nagycsaládosok számára elkél a segítség. Kirándulásokat igyekszünk szervezni hozzáférhető áron, például mi is bekapcsolódunk a magyarországi operaházi kirándulásba, ami szeptemberben esedékes, jutányos árú az út és belépőt nem kell fizetnünk. Az elmúlt évekhez hasonlóan az Operaház vezetésének köszönhetően idén is vendégül látnak bennünket és ingyen megtekinthetjük egy előadásukat.
Szeptember 10-én az Erkel Színházban lesz módunk megtekinteni Erkel: Bánk bán című operáját. Előtte a színház aulájában Erkel Ferenc szobrát koszorúzzuk meg, majd állampolgári eskütétel lesz és 15 órakor kezdődik az előadás. A nyár elején Mórahalmon jártunk, szintén kedvezményesen. A topolyai szervezetbe 37 család regisztrált, de alig több mint tíz aktív, ezen igyekszünk változtatni. A Facebok-oldalunk aktív, ott várjuk a jelentkezéseket, azon is dolgozunk, hogy legyen egy irodánk Topolyán, ahol elérnek bennünket az emberek. Legközelebb, augusztus végén, Bácskossuthfalván palacsintanapot tartanak a nagycsaládosok, oda is elmegyünk – árulta el terveiket Tóth Gabriella.